regionalni lider

DIV-u kredit EBRD-a i Addiko banke od 30 milijuna eura za energetsku učinkovitost

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 12.11.2018 08:54
  • Objavljeno 12.11.2018 u 08:54
Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Addiko banka

Addiko Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko banka odobrili su DIV Grupi, regionalnom proizvođaču vijčane robe i metalnih rješenja, financijski paket ukupne vrijednosti 30 milijuna eura. Novac je namijenjen daljnjem ulaganju u dugoročni razvoj DIV Grupe s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, jačanja održivog obrtnog kapitala te za restrukturiranje bilance

DIV Grupa je regionalni proizvođač vijaka, vijčane robe i pričvrsnog pribora s dva proizvodna pogona u Hrvatskoj te postrojenjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kroz kontinuirana ulaganja u modernizaciju, razvoj, nove tehnologije i kadrove DIV grupacija postala je jedan od najjačih proizvođača na području metalne industrije te kao etablirani dobavljač opreme, željezničkog programa i automobilske industrije, izvozi oko 90 posto svoje proizvodnje, priopćili su iz Addiko banke.

Addiko Bank Hrvatska dio je međunarodne financijske bankarske grupacije koja aktivno podupire rast lokalnih poduzeća u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Addiko Bank je zaključno s 2017. godinom šesta najveća banka u Hrvatskoj po ukupnoj imovini.

DIV grupa

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DIV grupa

Kredit EBRD-a je odobren u sklopu Programa za direktno financiranje (Direct Finance Framework) koji je namijenjen za financiranje rasta i razvoja lokalnih poduzeća. Europska banka za obnovu i razvoj je vodeći investitor u regiji te je u Hrvatskoj dosad uložila 3,7 milijardi eura u više od 200 projekata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!