KONAČNA CIJENA

Dionica Luke Ploče u dokapitalizaciji 850 kuna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.07.2011 14:37
  • Objavljeno 12.07.2011 u 14:29
luka ploče

luka ploče

Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerkovic / Cropix

Konačna cijena novih redovnih dionica Luke Ploče izdanih u postupku javne ponude iznosi 850 kuna po dionici, po toj je cijeni prodano ukupno 200.353 dionice, pa je ukupna vrijednost transakcije 170,3 milijuna kuna, privremeni su službeni rezultati javne ponude redovnih dionica Luke Ploče

Luka Ploče objavila je danas putem Zagrebačke burze odluku Uprave i suglasnost Nadzornog odbora da konačna cijena novih dionica izdanih u postupku javne ponude iznosi 850 kuna, a po podacima iz privremenih službenih rezultata, u procesu dokapitalizacije Luke Ploče ukupno je upisano 256.683 dionice.

U postupku dokapitalizacije Luke Ploče, koji se odvijao u dva kruga, ponuđen je upis 200.353 redovnih dionica, uz raspon cijene od 800 do 1.200 kuna po dionici

'Nakon detaljne analize odnosa ponude i potražnje u postupku javne ponude, utvrđena je jedinstvena prodajna cijena od 850 kuna po dionici te je po toj cijeni prodano ukupno 200.353 dionica, što čini ukupnu vrijednost prodajne transakcije od 170,3 milijuna kuna', privremeni su službeni rezultati koje je objavio Raiffeisenbank Austria (RBA), savjetnik za provedbu javne ponude dionica Luke Ploče.

U prvom krugu, po pravu prvenstva postojećih dioničara, upisano je i uplaćeno ukupno 27.110 dionica, od čega je upisano i uplaćeno po minimalnoj cijeni od 850 kuna po dionici 26.747 dionica, te će se iste alocirati u 100-postotnom iznosu, navode iz RBA.

U drugom krugu, koji je trajao od 6. do 11. srpnja, upisano je 229.573 dionice, a s obzirom na navedenu definiranu konačnu cijenu, za alokaciju je u tom krugu raspoloživo 173.606 dionica

Namjera je izdavatelja alocirati u drugom krugu dionice koje zadovoljavaju cjenovni kriterij, pa bi se obveznim mirovinskim fondovima, dobrovoljnim otvorenim i zatvorenim mirovinskim fondovima alociralo 92,5 posto dionica koje su upisali.

Otvorenim uravnoteženim investicijskim fondovima, ostalim otvorenim investicijskim fondovima, zatvorenim investicijskim fondovima, osiguravajucim društvima, bankama, investicijskim društvima za vlastiti račun, u ime i za račun portfelja alocirat će se 90 posto, a ostalim trgovačkim društvima i fizičkim osobama koje su upisivale dionice u drugom će se krugu alocirati 80 posto dionica koje su upisali.

Konačna alokacija i nova vlasnička struktura bit ce poznate 15. srpnja kada ističe rok za uplatu dionica u drugom krugu za kvalificirane ulagatelje, navodi se u priopćenju.

Izdavatelj će eventualno preplaćena sredstva vratiti u roku od 7 dana od isteka roka za upis i uplatu upisanih dionica u drugom krugu.

Iz Luke Ploče su još ranije najavili da će sredstva prikupljena dokapitalizacijom iskoristiti za povećanje prekrcajnih i skladišnih kapaciteta i investicije u novi kontejnerski terminal i terminal za rasute terete.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi