OD 2020.

Deutsche Telekom planira mobilnu mrežu pete generacije

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 25.05.2016 13:50
  • Objavljeno 25.05.2016 u 13:50
Deutsche Telekom

Deutsche Telekom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Deutsche Telekom

Deutsche Telekom (DT) počet će gradnju mobilne mreže pete generacije 2020. godine, najavio je u srijedu na skupštini dioničara izvršni direktor Tim Hoettges

Kompanija će bazirati svoj ovogodišnji napredak na dioničarskoj strukturi, službi podrške za korisnike i proširivanju mreže, poručio je Hoettges, dodajući da će se "mobilna mreža budućnosti" bazirati na optičkim kablovima ali će njezine prednosti nadmašivati širokopojasni obuhvat.

'Mreža budućnosti ima i svoje ime - zove se 5G (mreža pete generacije). Putem nje komunicirat će ljudi i milijarde strojeva i senzora. To je digitalna budućnost. 5G je naš odgovor. Počet ćemo s njezinom izgradnjom 2020. godine ali već danas krećemo s pripremama', poručio je dioničarima izvršni direktor njemačke kompanije.

Napomenuo je također da objavu rezultata aukcije frekvencija za bežičnu telefoniju u SAD-u očekuju u drugoj polovini godine. Aukcija je inače počela krajem ožujka a svrstavaju je među najsloženije i najambicioznije u povijesti takvih postupaka.

Analitičari su dosada procjenjivali da bi američka riznica od aukcije mogla uprihoditi 15 do 45 milijardi dolara.

DT je vlasnik 65 posto T-Mobile US-a, trećeg po veličini bežičnog operatera u SAD-u.

Iz grupe su u srijedu najavili - prema prijedlogu upravnog i nadzornog odbora - isplatu 10 posto veće dividende, od 55 eurocenti po dionici. Dioničarima sugeriraju da dividendu mogu preuzeti u gotovini ili u obliku dionica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!