otkrivaju kontinent

Danci i Kinezi stižu u Slavoniju, a zanima ih sve, od gastronomije do sporta

17.09.2018 u 15:43

Bionic
Reading

Danci i Kinezi počinju otkrivati Slavoniju. U kontinentalni dio Hrvatske počeo ih je dovoditi Uniline, jedan od vodećih domaćih turoperatora koji godišnje u Hrvatsku doveze između 350 i 380.000 gostiju. Prva grupa danskih turista zaustavila se na turističkom obiteljskom gospodarstvu Kereković u mjestu Živike u Brodsko-posavskoj županiji

Danski i kineski turisti na svojem putovanju od Zagreba do Beograda sve se češće zaustavljaju u Osijeku i ostatku Slavonije.

'Uz danske i kineske goste, sve je više interesa iz Mađarske, a u planu za iduću godinu su primjerice programi obilazaka Muzeja vučedolske kulture uz razgled Vukovara te Iloka, kao i degustacija iločkih vina za goste iz Velike Britanije. Bilo je tu i do sada posebnih programa, poput konferencije koju smo za poslovne partnere organizirali u Slavoniji ili smještaja više stotina sudionika biciklističkog natjecanja Tour of Croatia, čija smo službena putnička agencija od njegova početka prije tri godine', rekla je Sandra Gobin, članica Uprave Unilinea.

Uz postojeće, ova putnička agencija, kako su priopćili, razvija nove programe namijenjene kako grupnim obilascima gostiju s europskih, a posebice skandinavskih te azijskih tržišta tako i nišama individualnih gostiju s posebnim interesima na području kulturnog, povijesnog, ali i eno-gastro i sportskog turizma.

Smatraju kako bi to mogao biti i značajan impuls za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Slavoniji, od kampova i obiteljskih hotela do kušaonica vina i lokalnih jela te organiziranja škola jahanja, lova i promatranja ptica.

Na obiteljskom gospodarstvu Kereković danski turisti imali su prilike uživati u slavonskim specijalitetima, ali i okušati se u ribolovu, jahanju, provozati se fijakerom i zapregama ili zaploviti turističkom lađom Graničarka na rijeci Savi.