PRED SABORSKIM ODBOROM

Dalić i Ramljak će konačno morati objasniti neke stvari o angažiranju savjetnika

15.02.2018 u 06:38

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić i izvanredni povjerenik Ante Ramljak u četvrtak će saborski Odbor za gospodarstvo izvijestiti o stanju u Agrokoru. Nakon uvodnog izlaganja odgovarat će na pitanja, među kojima će biti i ono o angažiranju savjetnika

Na čelu Odbora je HDZ-ov manjinski partner u Vladi, HSLS, odnosno njegov predsjednik Darinko Kosor, na čiju inicijativu se sjednica o Agrokoru i održava. Odbor čini 13 saborskih zastupnika i još šest pridruženih vanjskih članova.

Na sjednici će Ramljak morati objasniti kako je došlo do aranžmana koji je omogućio tvrtki Texo Management, u kojoj je Ramljak radio do imenovanja, da sklopi s Alix Partnersom, konzultantom za restrukturiranje Agrokora, ugovor o savjetovanju i da za svoje usluge dobije više od 240 tisuća kuna mjesečno.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak kako još nije donio odluku o sankcioniranju izvanredne uprave Agrokora zbog savjetnika.

'Nisam još zato što je izvješće dosta dugo i detaljno. Čini mi se da tu nema nekakvih pravnih elemenata jer su to ugovori između privatnih kompanija. Ono što me smeta je etički aspekt', rekao je Plenković.

  • +7
Predstavljanje Ante Ramljaka u Vladi Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL