promjena na vrhu

Dalibor Ćubela novi predsjednik uprave Zagrebačke banke

23.04.2024 u 16:24

Bionic
Reading

Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela, izvijestili su iz Zagrebačke banke

Dalibor Ćubela novu ulogu preuzima s pozicije zamjenika predsjednice Uprave UniCredit Bulbank u Bugarskoj, na koju je stigao iz Zagrebačke banke gdje je od 2020. do 2023. obnašao uloge general managera i zamjenika predsjednika Uprave.

„Sretan sam što se vraćam u Zagrebačku banku, u poznato okruženje i tim s kojim sam postigao puno uspjeha. Drago mi je što ćemo zajedno nastaviti raditi na daljnjem razvoju proizvoda i usluga za naše klijente te tako i dalje doprinositi razvoju zajednice i hrvatskog gospodarstva“, dodao je Dalibor Ćubela. Ivan Vlaho obnašat će i dalje ulogu zamjenika direktorice Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu.

„Čestitam Ivanu na izvrsnim rezultatima u Hrvatskoj te sam sigurna da će, zahvaljujući svojem iskustvu, osigurati nastavak rasta u Austriji uz povećanu profitabilnost. Dalibor je dobro poznat kolegama u Zagrebačkoj banci i našim klijentima, istinski razumije tržište te je snažno povezan s cijelom regijom, što će osigurati glatku i laku tranziciju između Ivana i njega. Obojici želim puno uspjeha u radu na novim pozicijama“, rekla je Teodora Petkova, direktorica Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu.

„Zahvaljujem Andrei Orcelu i Teodori Petkovoj na podršci i povjerenju. Tijekom tri godine provedene u Zagrebačkoj banci imao sam prilike surađivati s talentiranim kolegama koji su zaslužni za zapažena postignuća kojima smo učvrstili poziciju vodeće banke u Hrvatskoj, a zajedno smo proslavili i 110 godina Zagrebačke banke. Veselim se svojoj novoj ulozi i izazovima u Bank Austria gdje nastavljam davati doprinos daljnjem razvoju Grupe UniCredit. Čestitam Daliboru na novoj poziciji, siguran sam da će svojim neupitnim znanjem i dokazanom stručnošću nastaviti ostvarivati sjajne rezultate“, istaknuo je Ivan Vlaho.

Do odobrenja promjene od strane nadzornih tijela, poziciju privremenog predsjednika Uprave Zagrebačke banke obnašat će član Nadzornog odbora Davide Bazzarello, izvijestili su iz Zabe.