mandat na četiri godine

Dajana Mrčela nova članica Uprave Zvijezde

01.09.2023 u 16:06

Bionic
Reading

Dajana Mrčela postala je novom članicom Uprave Zvijezde. Mrčela je na ovu poziciju imenovana na mandat u trajanju od četiri godine

Mrčela ima dugotrajno iskustvo članice, a potom i predsjednice Uprave kompanija članica Mepas grupe. Najveći dio karijere je provela u Saponiji gdje se još 2006., s pozicije direktorice marketinga, prodaje i izvoza priključila Upravi te je narednih pet godina bila najodgovornija osoba za marketing i izvoz u kompaniji.

Spektar njezinih odgovornosti u Upravi Saponije proširen je 2011. te je, uz dotadašnja područja, sve do 2019. s te pozicije u Upravi upravljala još i prodajom, nabavom, logistikom te istraživanjem i razvojem Saponije. Istodobno, od 2014. je iste odgovornosti preuzela i u Upravi Kandita iz Osijeka i obnašala ih do odlaska iz Mepas grupe.

Predsjednica Uprave Saponije Osijek postaje 2019. i za vrijeme njezina mandata kompanija ostvaruje neke od povijesnih rezultata – najveći profit, najbolju EBITDA-u, najmanju zaduženost, najvišu tržišnu vrijednost dionice itd. 

Mrčela je završila Ekonomski fakultet u Osijeku na kojemu je 2018. i doktorirala. Predsjednica je Udruženja tvrtki hrvatske prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji (UPiDUT), članica je odbora direktora UN Global Compact Croatia i Upravnog odbora HGK. Prije dvije godine je od MBA Croatia udruženja dobila nagradu za poslovnu ženu godine.