KADROVSKE ROŠADE

Gordana Fabris i Hido Lajtman postaju izvršni direktori Fortenova grupe

03.08.2023 u 14:46

Bionic
Reading

U skladu sa strateškim smjerom daljnjeg razvoja tvrtke, Upravni odbor Fortenova Grupe odlučio je dodatno ojačati upravljačke timove Fortenova Grupe i nekih njenih operativnih kompanija. Timu strateških direktora tako se pridružuju Gordana Fabris, kao izvršna direktorica ljudskih potencijala Grupe i Hido Lajtman, na poziciji izvršnog direktora Grupe za pravne poslove i usklađenost.

Kada je riječ o promjenama u poslovnim društvima, Tomislav Bagić, bivši predsjednik Uprave Tiska, postao je novi član Uprave Konzuma zadužen za operativne poslove, Helena Klarić, dosadašnja predsjednica Uprave MultiPlusCarda, preuzela je dužnost predsjednika Uprave Tiska, dok će Upravu MultiplusCarda voditi Bojan Radlović, koji će uz novu dužnost nastaviti voditi digitalno poslovanje Fortenova Grupe kao direktor Digitalne transformacije.

„Svim ovim promjenama u upravljanju, uz fokus na poslovni razvoj Grupe, željeli smo dodatno unaprijediti cjelokupnu organizaciju. Ponosni smo na interni napredak naših kvalitetnih menadžera koji su se već dokazali svojim dosadašnjim radom i rezultatima. Surađujemo već godinama i svi su oni – od Gordane i Hida do Tomislava, Helene i Bojana – predani i predani menadžeri koji poznaju sustav i vrijednosti Grupe, timove na čijem su čelu kao i sve naše komparativne prednosti i izazove stvarno dobro. Njihov dosadašnji doprinos našim zajedničkim naporima u podizanju operativne izvrsnosti Grupe jamstvo su da će u svojim novim ulogama i odgovornostima biti još više predani stvaranju dodane vrijednosti za sve naše zaposlenike, kupce i partnere. Želim im svima puno uspjeha i odličnih rezultata u budućem radu”, komentirao je promjene Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe i član Uprave.

Gordana Fabris je od 2018. godine na poziciji direktorice ljudskih potencijala Fortenova grupe. U tom je razdoblju provela niz projekata usmjerenih na podršku poslovnoj strategiji i prioritetima operativnih kompanija Fortenova grupe, koji uključuju strateško planiranje i razvoj zaposlenika, sustave nagrađivanja, upravljanje organizacijskim promjenama kao i cjelokupnu organizaciju i upravljanje svim druge funkcije Ljudskih resursa. Prethodno profesionalno iskustvo stjecala je u nekoliko djelatnosti – od FMCG tržišta do osiguranja i prodaje, au razdoblju od 2003. do 2017. godine bila je odgovorna za funkciju upravljanja ljudskim potencijalima u Valamar hotelima i ljetovalištima te Valamar Rivijeri. Diplomirala je psihologiju na Sveučilištu u Zagrebu i diplomirala na EMBA studiju Cotrugli Business School u Zagrebu 2014. Dobitnica je nagrade Best HR Manager 2012. te dvije nagrade za najbolje HR prakse.

  • +12
Fortenova Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Hido Lajtman svoju je profesionalnu karijeru započeo u bivšem Agrokoru 2008. godine, gdje je do 2015. radio na različitim pozicijama u Pravnim poslovima. Od 2015. do 2019. godine obnašao je dužnost direktora i izvršnog direktora Pravnih poslova. S početkom poslovanja Fortenova Grupe preuzeo je poziciju direktora pravnih poslova i usklađenosti. Tijekom profesionalne karijere u Agrokoru i Fortenova Grupi vodio je pravni tim koji je pregovarao i izradio plan nagodbe vjerovnika, realizirao financiranje u vrijeme Izvanredne uprave te refinanciranje u iznosu većem od milijardu eura. s međunarodnim vjerovnicima. Vodio je pravni postupak za prodaju Poslovne grupe za smrznutu hranu te je bio jedan od sponzora pravnih aspekata kako Agrokorovog prvotnog preuzimanja Mercatora, tako i konačnog Fortenovinog preuzimanja 100% Mercatora koje je dovršeno 2021. Hido Lajtman diplomirao je na Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2007. godine, a pravosudni ispit položio 2011. godine.

Tomislav Bagić, dosadašnji predsjednik Uprave Tiska, prešao je u Upravu Konzuma na mjesto člana Uprave zaduženog za operativne poslove. Profesionalnu karijeru započeo je kao regionalni voditelj maloprodaje u Konzumu d.d. te 2009. godine dolazi u Mercator-H doo, gdje je prvo obnašao dužnost direktora Maloprodaje, zatim izvršnog direktora Maloprodaje, veleprodaje i logistike, da bi 2013. postao član Uprave tvrtke. Od 2016. do 2018. bio je predsjednik Uprave Konzuma d.o.o. Bosna i Hercegovina. Tisku se pridružio 2018. godine kao član Uprave, a 2019. postaje predsjednik Uprave. U posljednje četiri godine pod njegovim vodstvom, uz primarnu usmjerenost na kupca, Tisak je digitalizirao i razvio svoje poslovanje brojnim inovativnim uslugama i projektima, čime je zadržao poziciju vodećeg trgovca kioscima.