TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX prekinuo seriju rasta, najviše se trgovalo dionicama Ericsson Nikole Tesle

Bionic
Reading

Glavni burzovni indeksi danas su blago kliznuli u crveni teritorij. CROBEX je oslabio 0,2 posto prekinuvši niz od tri dana rasta, dok je uži indeks CROBEX10 također oslabio, izgubivši 0,1 posto svoje vrijednosti. Od sektorski indeksa tek su blagih 0,1 posto u pozitivnom teritoriju zaključili indeksi građevine i transporta, dok je turistički indeks oslabio 0,2 posto. Ukupni promet iznosio je skromnih 7,8 milijuna kuna, što je bilo približno na razini od petka, i ukazuje na sporije ljetno trgovanje

Čak je bilo tri milijunaša u redovnom trgovanju, koje su činile gotovo dvije trećine jučerašnjeg prometa. Najviše se trgovalo dionicama Ericsson Nikole Tesle koja je uz promet od 2,7 milijuna kuna zaključila dan s gubitkom od 0,3 posto. Milijunski promet imale su i dionice Atlantic grupe, oko 1,2 milijuna kuna, uz nepromijenjenu vrijednost, te Hrvatski Telekom s rastom od 0,8 posto, na tek nešto preko milijun kuna prometa.

Dobitnik dana među likvidnijim izdanjima je dionica Ingre koja je uz 137 tisuća kuna prometa narasla 3,6 posto, a pozitivan dan je imala i dionica Koke koja te je ojačala 2,5 posto, nakon prihvaćenog protuprijedloga za skupštinu dioničara za isplatu dividende.

Najveći gubitnik dana je dionica Varteksa s padom cijene od 8,9 posto, usprkos tome što je projekt "Varteks kvart-urbana regeneracija" proglašen strateškim investicijskim projektom, a po padu slijede dionice SZAIF-a i FTB Turizma sa minusima od 4,4 posto i 3,6 posto.

Dobitnik dana: Ingra +3,54% 11,70

Gubitnik dana: Varteks -8,89% 8,20

CROBEX: -0,17% 2.001,56