ZAGREBAČKA BURZA

CROBEX prekinuo seriju pada, otvorena sezona kvartalnih rezultata

Bionic
Reading

Nakon šest uzastopnih dana pada, domaći dionički indeks CROBEX ojačao je 0,14 posto, dok je uži indeks CROBEX10 upisao i snažnijih 0,4 posto rasta.

Dobitnike je predvodio indeks turističkog sektora koji je porastao 1,2 posto.

Nažalost o zaokretu ne možemo govoriti kada pričamo o likvidnost na burzi, koja u zadnjih desetak dana bilježi skromne vrijednosti, a današnji dan nije iznimka s prikupljenih 567 tisuća eura prometa.

Domaće tržište kapitala otvorilo je sezonu kvartalnih rezultata, te je svoje rezultate za treći kvartal objavila dionica Atlantic Grupe, koji nisu pretjerano iznenadili investitore te je dionica zaključila dan bez promjene cijene.

U fokusu investitora je bila dionica Atlantske plovidbe s 86 tisuća eura prometa i stagnacijom cijene. Po prometu slijede dionice SPAN-a koje su na 67 tisuća eura prometa ojačale 1,1 posto, a tek neznatno manji promet od 64 tisuće eura je upisala dionica ZABA-e, te pri tome oslabila 1,2 posto.

Od likvidnijih izdanja dobitnik dana je dionica INA-e sa skokom cijene od 4,4 posto, pri prometu od 30 tisuća eura, a solidne izvedbe bilježe i dionice FTB Turizma i Kraša sa plusevima od 2,6 posto i 2,3 posto.

Dionica Podravske banke je upisala titulu gubitnika dana s padom od 3,3 posto, čime se nastavlja trend iz zadnjih desetak dana kada se naizmjence izmijenjaju dani snažnih dobitaka i gubitaka.

Dobitnik dana INA +4,44% 470,00

Gubitnik dana Podravska banka -3,33% 11,00

CROBEX +0,14% 2.340,40