TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX opet u zelenom, uz slabiju likvidnost

Bionic
Reading

Nakon jednog dana predaha, domaće se tržište kapitala vratilo u zeleni teritorij, gdje smo u zadnjih šest trgovinskih dana zabilježili pet dana rasta. Oba glavna indeksa CROBEX i CROBEX10 su ojačala 0,4 posto, te je većina sektorskih indeksa upisala blage poraste, dok je jedini gubitnik bio indeks građevinskog sektora sa oko 3,6 posto minusa

U nedostatku blok transakcija likvidnost je oslabila te je protrgovano svega 6,4 milijuna kuna, što je manje od trećine prometa iz dana ranije. U fokusu investitora, te ujedno jedini milijunaš, bila je dionica Maistre koja je na 1,2 milijuna kuna prometa stagnirala cijenom.

Nešto veću likvidnost, iznad 600 tisuća kuna imale su i dionice Adrisa i Podravke, pri čemu je Podravka ojačala blagih 0,3 posto, a redovna dionica Adrisa stagnirala cijenom na 460 kuna. Uvjerljivi dobitnik dana je bila dionica SZAIF-a sa skokom cijene od gotovo 10 posto, uz solidan promet od 450 tisuća kuna. Od nešto likvidnijih dobitnika još vrijedi izdvojiti dionice hotelijera Liburnia Riviera Hotela i Turisthotela, obje sa preko 3 posto rasta. Gubitnike je predvodila dionica Dalekovoda s padom cijene od 10 posto, a slabiju izvedbu je imala i dionica Petrokemije sa 8,6 posto minusa te se ista nalazi u segmentu promatranja zbog neprovjerenih medijskih napisa o mogućoj prodaji većinskog udjela u kompaniji.

Dobitnik dana SZAIF +9,71% 22,60

Gubitnik dana Dalekovod -10,00% 1,17

CROBEX +0,41% 1.973,60