TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX nastavlja s oporavkom na skromnom prometu

Bionic
Reading

Nakon tmurnog rujna, domaće tržište kapitala nastavlja sa solidnom izvedbom u listopadu, te je upisalo treći uzastopni dan rasta

CROBEX je zaključio dan s plusom od 0,4 posto, kao i uži indeks CROBEX10, dok je dobitnike predvodio indeks turističkog sektora s plusom od oko 1,3 posto. Nažalost likvidnost je dodatno presušila te je protrgovano svega 2,2 milijuna kuna prometa, što je najmanje u zadnjih mjesec dana.

Trgovanje je prošlo bez milijunaša, a najlikvidnije izdanje je bilo čak i ispod pola milijuna kuna prometa. Dionica Hrvatskog Telekoma je na 335 tisuća kuna prometa upisala pad cijene od 0,8 posto, a po prometu slijedi dionica Plave lagune koja je na oko 270 tisuća kuna prometa ojačala 1,2 posto. Od likvidnijih izdanja je dobitnike predvodila dionica Zagrebačke burze, koja je skočila 4,2 posto, pri 20 tisuća kuna prometa, a solidan dan su imale i dionice Kutjeva i Arena Hospitality Grupe s plusevima od 2,7 posto i 2,6 posto.

Građevinski sektor je imao nešto lošiji dan, gdje odskače dionica Instituta IGH s padom cijene od 8,3 posto, što je pozicioniralo dionicu na poziciju gubitnika dana, a slab dan je imala i dionica Ingre s oko 1 posto minusa.

Dobitnik dana Zagrebačka burza +4,17% 25,00

Gubitnik dana Institut IGH -8,28% 72,00

CROBEX +0,42% 1.929,40