ZRAČNI PRIJEVOZ

Croatia Airlines: Uveli smo neke izmjene, ali nema govora o reduciranju letova

15.05.2020 u 16:34

Bionic
Reading

Iz Croatia Airlinesa reagirali su na informaciju iz medija da nacionalni zračni prijevoznik samo tri dana nakon uspostave letova prema Splitu i Dubrovniku smanjuje broj letova. Priznaju da su uveli dvije izmjene, ali da se ne može govoriti o reduciranju letova

'Nakon djelomične obnove zračnog prometa u ponedjeljak, 11. svibnja, svim putnicima i nadalje će biti na raspolaganju dva dnevna leta između Zagreba i Dubrovnika (i obratno) i to jutarnji let i večernji let iz Zagreba u Dubrovnik i obratno, koji će se obavljati ili izravno ili preko Splita, ovisno o konkretnim operativnim uvjetima', izvijestili su iz Croatia Airlinesa.

Iz nacionalnog zračnog prijevoznika pojašnjavaju da su navedene izmjene u planiranom redu letenja, kao i eventualne buduće izmjene, prilagođene smanjenoj tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza te racionalizacijom operativnih troškova u uvjetima epidemiološke krize, koja je izrazito negativno utjecala na svjetsku avioindustriju i sektor turizma u cjelini.

Croatia Airlines od 24. svibnja ponovno uvodi izravan večernji let iz Zagreba u Dubrovnik i od 25. svibnja izravan jutarnji let iz Dubrovnika u Zagreb kako bi se putnicima, nakon dolaska u Zagreb, omogućio priključni let na liniji Zagreb – Frankfurt i Zagreb – Amsterdam jedne od najvažnijih europskih prometnih čvorišta.

  • +7
Dezinfekcija aviona Croatia Airlines Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Cijene karata ostaju iste, a treba naglasiti da je tvrtka prigodom djelomične obnove letova unutar Hrvatske ponudila istu tarifnu strukturu koja je vrijedila i prije epidemiološke krize, odnosno obustave domaćeg prometa u ožujku.

To znači da su putnicima i dalje na raspolaganju karte u četiri cjenovna razreda – FlyEasy, FlyOpti i FlyFlexi za putovanja u ekonomskom razredu i FlyBizz za putovanja u poslovnom razredu. Najjeftinija karta Dubrovnik – Zagreb – Dubrovnik, koja je u ponudi od 11. svibnja, košta 788,75 kuna i može se kupiti na internetskoj ili mobilnoj stranici tvrtke.

Od navedenih 788,75 kuna (cijena karte) 394 Kn predstavlja prihod Croatia Airlinesa, 86 Kn pripada Zračnoj luci Dubrovnik, 143 Kn Zračnoj luci Zagreb, 10 kuna je naknada Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, dok se 155,75 kuna odnosi na PDV.