OŽIVLJAVANJE PROMETA

Croatia Airlines u listopadu povezuje Hrvatsku s 15 europskih odredišta

17.09.2020 u 15:00

Bionic
Reading

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom listopada izravno će povezivati Hrvatsku s 15 međunarodnih odredišta, a zračna povezanost unutar Hrvatske putnicima će se i dalje omogućavati letovima u domaćem redovitom prometu, priopćeno je u četvrtak iz nacionalnog zračnog prijevoznika

Tako će tijekom listopada zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika izravno povezivati Hrvatsku s Amsterdamom, Bečom, Berlinom, Bruxellesom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom (Heathrow), Lyonom, Münchenom, Parizom, Rimom, Sarajevom, Skopljem i Zürichom. Putnicima iz navedenih prometnih čvorišta pružaju se povoljne mogućnosti priključnih letova diljem svijeta, osobito na letovima partnera Croatia Airlinesa iz udruge Star Alliance.

U međunarodnom redovitom prometu glavni grad Zagreb bit će izravno povezan s 12 europskih odredišta, iz Splita će se letjeti u 10 europskih metropola. Iz Dubrovnika se leti u dva međunarodna odredišta, a iz Rijeke će se i dalje letjeti u München.

U domaćem redovitom prometu zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb s pet hrvatskih zračnih luka (Split, Dubrovnik, Zadar, Pula i Bol na otoku Braču), a nastavljaju se i letovi na linijama Osijek - Split i Osijek - Dubrovnik.

"Nacionalni prijevoznik i u ovim se izvanrednim okolnostima potvrdio kao važan čimbenik prometne infrastrukture Republike Hrvatske, s obzirom da ni u jednom trenutku nije prekinuo letenje te je bio jedini avioprijevoznik koji je tijekom epidemiološke krize kontinuirano omogućavao prometnu povezanost Hrvatske sa svijetom i unutar državnih granica. Zrakoplovi tvrtke, podsjećamo, tijekom vrhunca turističke sezone izravno su povezivali Zagreb s 14, Split s 11 i Dubrovnik sa 7 međunarodnih odredišta", stoji u priopćenju.

Navodi se i kako Croatia Airlines, zbog epidemiološke krize, svojim korisnicima usluga nudi fleksibilne uvjete u vezi s kupnjom karte i putovanjem pa je putnicima na raspolaganju neograničen broj promjena datuma putovanja i to bez naplate naknade, kao i povrat uplaćenog novca u obliku vouchera koji se može zamijeniti za novu kartu u razdoblju od godine dana od izdavanja.