POZITIVNI REZULTATI

Croatia Airlines nastavlja poslovati s dobiti

03.02.2015 u 16:31

Bionic
Reading

Uprava Croatia Airlinesa (CA) i svih pet sindikata organiziranih u toj tvrtki potpisali su novi kolektivni ugovor, izvijestio je u utorak CA

Novi kolektivni ugovor sadrži jednaku razinu materijalnih i nematerijalnih prava kao i prijašnji koji je istekao 31. prosinca 2014. godine, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je tako osigurano nesmetano i redovito poslovanje kompanije te nastavak programa restrukturiranja čija je uspješna provedba rezultirala poslovnom dobiti u 2013. godini, prvi put nakon 2007., a prema preliminarnim rezultatima pozitivni neto rezultat očekuje se i za prošlu godinu.

Novim kolektivnim ugovorom, koji vrijedi do 31. prosinca 2016. godine, postignut je i konsenzus oko provedbe poslovne strategije Croatia Airlinesa u kojoj su temeljni ciljevi daljnji razvoj tvrtke i osiguravanje dugoročne opstojnosti, kaže se u priopćenju.

Kolektivni ugovor su potpisali Uprava CA i Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova, Samostalni strukovni sindikat aviomehaničara Hrvatske, Sindikat inženjera i tehničara u zrakoplovstvu i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu.