PREDSTEČAJNA NAGODBA

Cibona traži otpis 60 posto dugova prema dobavljačima i bivšim igračima

04.01.2016 u 14:11

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je objavio oglas i rješenje kojim se vjerovnici Košarkaškog kluba Cibona pozivaju na ročište za sklapanje predstečajne nagodbe koje će se održati 29. siječnja na sudu u Karlovcu

Prema izmjenjenom planu financijskog i operativnog restrukturiranja KK Cibone iz lipnja ove godine, taj klub vjerovnicima duguje 40,53 milijuna kuna. Cibona najviše duguje (18 milijuna kuna) dobavljačima i ostalim vjerovnicima, među kojima je i GNK Dinamo i menadžerska agencija Roberta Jablana, a slijede nagomilani dugovi prema bivšim igračima od čak 16 milijuna kuna.

Dugovi prema bankama i tijelima javne uprave, prvenstveno Gradu Zagrebu, iznose oko 6,5 milijuna kuna.

Prema planu financijskog restruktiranja, dug prema dobavljačima, Dinamu i agenciji Roberta Jablana plaćao bi se do 2023. u 84 mjesečne rate bez kamata, uz otpis glavnice od 60 posto (gotovo 11 od 18 milijuna kuna) i otpis zateznih kamata uz poček od dvanaest mjeseci.

Dugovi prema bivšim igračima Cibone od 16 milijuna kuna trebali bi, prema planu, biti isplaćeni kao dobavljačima, a prema tijelima javne uprave, glavnom financijeru Gradu Zagrebu, dugovi bi bili vraćeni uz otpis od 40 posto glavnice i bez zateznih kamata.

Ukupno, Cibona vjerovnicima predlaže isplatu oko 17 milijuna kuna od ukupno 40,5 milijuna nagomilanih dugova, a za prihvaćanje tog plana potrebna je većina glasova vjerovnika na predstojećem ročištu na kojem će se odlučivati o sklapanju predstečajne nagodbe.