demantira nacional

Čermak: Moje tvrtke nisu nikad bile uključene u pranje novca

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 25.02.2020 14:54
  • Objavljeno 25.02.2020 u 14:28
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Umirovljeni general i poduzetnik Ivan Čermak reagirao je na tekst objavljen u novom broju Nacionala pod naslovom 'Šef Zagrebačke banke Živaljić maknut zbog najvećeg skandala u njenoj povijesti'. U njemu se, među ostalim, navodi kako su Čermakove tvrtke bile uključene u pranje novca. On to demantira

Iz Čermakove tvrtke Crodux poslali su priopćenje u kojem se ističe da se 'tvrtke poduzetnika Ivana Čermaka ne bave i nikada nisu bavile nezakonitim oblicima poslovanja, pa tako niti bile uključene u bilo kakve radnje pranja novca, što se insinuira na naslovnici Nacionala i u tekstu članka'.

'Poslujemo isključivo u skladu sa svim važećim zakonima i propisima te odbacujemo sve insinuacije o umiješanosti u bilo koje nezakonite poslove. Naše poslovanje je transparentno, javno dostupno i temelji se na primjeni zakonom propisanih normi', piše u priopćenju.

Tjednik Nacional tvrdi pak da je HNB otkrio goleme propuste u poslovanju Zagrebačke banke, zbog kojih je morao dati ostavku predsjednik Uprave Miljenko Živaljić.

'HNB je otkrio brojne sumnjive transfere ruskog novca i ogromne uplate bez ikakvih provjera pa je Živaljić morao otići zbog zapovjedne odgovornosti. Razmjeri afere se još utvrđuju, sve prati i Ministarstvo financija, a sumnjive su i neke uplate tvrtkama Ivana Čermaka', piše Nacional.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!