STVAR PRINCIPA

Carić odbio nominaciju za Zlatnu kunu; Cvetojević: On mi je bio jedan od favorita

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 05.12.2020 09:56
  • Objavljeno 05.12.2020 u 09:34
Saša Cvetojević / Lucijan Carić

Saša Cvetojević / Lucijan Carić

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos / Patrik Macek

Lucijan Carić i Leon Juranić, suvlasnici IT kompanije DefenseCode, odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna. Tvrtka je bila nominirana u kategoriji najuspješnijeg post startupa za 2019., između ostalog i zbog dobrih poslovnih rezultata u inozemstvu

Carić se o svemu oglasio i na Facebooku, gdje je poručio da odbijanje ne smatra ničim posebnim, jer jednako tako ne bi ni ukrao novčanik koji je netko ostavio pored otvorenog prozora svog vozila.

'To je stvar temeljnih principa, časti i poštenja, nas se ne može kupiti kanapeićima i Frexenetom i nismo od onih koji će se jedan dan buniti protiv Komore, a drugi dan slikati s barba Lukom Banja Lukom i služiti mu kao PR i 'odlučivati' po raznim komisijama i odborima parazitske institucije čiji su prisilni članovi', napisao je Carić, misleći na predsjednika HGK Luku Burilovića.

Dodao je da je nagrada za post startup, za firme kojima je prošlo više od tri godine po osnivanju totalna glupost, jer se startupi realiziraju 5, 7, 10 i više godina po osnivanju.

'U tom smislu mi smo i dalje startup i u tome nema ništa loše. Ono što nas razlikuje od brda startupa je to što imamo vrhunski proizvod, pa ne moramo glumiti da ga imamo; profitabilni smo i sposobni se samofinancirati pa ne moramo gutati igrice raznih 'investitora' i gledati ponude od 25k eura za 25% firme kao bogomdane darove hrvatskih 'poslovnih anđela'', poručio je Carić.

Barba Luka šifra doktorat Banja Luka podvio je rep i zabio se u svoju uhljebarsku jazbinu pred novinarima Provjerenog....

Objavljuje Lucijan CarićČetvrtak, 3. prosinca 2020.

Za Telegram je Carić dodao da je HGK samo jedna u moru prisilno financiranih komorskih institucija koje redom posluju na granici transparentnosti, upitne su demokracije jer članstvo često ni o čemu ne odlučuje, a njihova vodstva de facto nikom ne odgovaraju.

'Tu su još i bezbrojne druge institucije koje postoje milošću politike, Turističke zajednice kojima smo i mi iz IT sektora donedavno plaćali 'članarinu', Hrvatske šume čijem neradu, netransparentnosti i neefikasnosti uredno 'doprinosimo', te čuvena FINA, neokrunjena kraljica svih prisilnih bahatih sisača javnog i privatnog novca', nabrojio je Carić.

Članovi žirija u kategoriji najuspješnijeg post startupa nagrade Zlatna kuna su Ivana Šoljan, Mia Biberović, Davorin Štetner, Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević. Potonji je za portal Rep.hr izjavio da ga veseli što je Carić odbio nagradu, 'jer će to potaknuti polemiku'.

Cvetojević kaže da mu je Carić bio jedan od favorita. On misli da kritika i suradnja nisu nespojivo, jer je svrha članstva u žiriju pokušati odabrati neku tvrtku koja vrijedi i napominje kako je promicanje tvrtki pozitivno.

'Događaju se i loše stvari, ali je stvar kriterija što netko smatra strašnim. Puno tvrtki svake godine prihvati nominaciju i bude izabrano. Zbog njih nisam smatrao da bih trebao odbiti. Nominacije i nagrade u pravilu dobivaju kvalitetne i dobre tvrtke i na svakoj je da procijeni je li joj nagrada plus ili minus', rekao je Cvetojević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!