dan na burzi

Burza u zelenom, živnula likvidnost

Atlantic grupa

Atlantic grupa

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Atlantic grupa

Domaće tržište kapitala je novi trgovinski tjedan otvorilo u zelenom teritoriju, indeksi su u ponedjeljak zaključili u zelenom, a dionička likvidnost je živnula u odnosu na kraj prošlog tjedna

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.908,7 bodova, što predstavlja rast od 0,5 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,8 posto. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks transportnog sektora, s rastom od 1,5 posto, dok je u crvenom zaključio jedino indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 4,2 posto.

Ukupna dionička likvidnost se udvostručila u odnosu na petak, te je protrgovano oko 7,6 milijuna kuna. Milijunski promet su ostvarila tri izdanja, a najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 2,7 milijuna kuna ojačale 1 posto.

Aktivno se trgovalo i dionicama Ericsson Nikola Tesle, koje su prikupile nešto više od 2 milijuna kuna prometa, pri čemu im je cijena oslabila 0,4posto. Među milijunaše se ugurala još povlaštena dionica Adrisa, s prometom od 1,3 milijuna kuna i rastom cijene od 0,9 posto.

Od aktivnijih izdanja, titulu dobitnika dana je pokupila dionica Atlantic Grupe, čija je cijena uzletjela 4,2 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Atlantske plovidbe, koje su ojačale 2,6 posto.

S druge strane, dionice Dalekovoda su potonule 7,9 posto, dionice Solarisa su izgubile 5,4 posto na vrijednosti, dok su dionice Turisthotela oslabile 3,4 posto.

Dobitnik dana Atlantic Grupa +4,24% 1.230,00

Gubitnik dana Dalekovod -7,90% 5,36

CROBEX +0,47% 1.908,73

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!