ne zna se koliko ih je

Bulić i Horvat potvrdili da su stigle ponude za Uljanik

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 28.01.2019 10:08
  • Objavljeno 28.01.2019 u 10:08
Uljanik

Uljanik

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić i ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak su potvrdili da su zaprimljene ponude potencijalnih strateških partnera za Uljanik grupu, no nisu kazali koliko ih je i čije su, jer se valoriziraju i o njima se vode pregovori. U međuvremenu, Uljanik je putem Zagrebačke burze objavio kako je naručitelj jednog broda za prijevoz kamiona i automobila u međuvremenu jednostrano otkazao ugovor o gradnji

Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić izjavio je u ponedjeljak da je Uljanik već izvijestio putem Zagrebačke burze i Hanfe da je zaprimio ponude potencijalnih strateških partnera za Uljanik.

"O samim ponudama morat ćemo ipak razgovarati konkretnije nakon završetka poslovnih pregovora s ponuđačima", istaknuo je u izjavi novinarima u Ministarstvu gospodarstva, kazavši da se sad obavljaju konzultacije s Nadzornim odborom, s predstavnicima ministarstva i sa socijalnim partnerima.

Na upit koliko je ponuda pristiglo, Bulić je izjavio da njihov broj nije relevantan. "Pregovori su u tijeku, tako da je to vrlo osjetljiv podatak", kazao je, istaknuvši da će o broju ponuda izvijestiti nakon njihove valorizacije u idućim danima.

Kako je kazao, nada se da bi kroz ovaj tjedan mogli napraviti zaključke o ponudama, no dodao je i da će sve trajati dok se ne postigne konsenzus. Odgovarajući na upit o kriterijima za odabir ponuda, Bulić je istaknuo da je kriterij održiva brodogradnja u 3. Maju i u Uljaniku u Puli te osiguranje likvidnosti za funkcioniranje sustava.

Ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je da je cijeli proces vrlo transparentan.

"Mislim da ni jedan proces na ovakav transparentni način do današnjeg dana nije vođen", ocijenio je. Podsjetio je da je data room bio otvoren i da su nakon njegova zatvaranja pristigle ponude, od kojih su neke vrlo ozbiljne. Zamolio je novinare za malo strpljenja.

  • +8
  • +5

Brodogradilište Uljanik

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

"Tijekom sutrašnjeg dana napravit ćemo širu komunikaciju sa svim zainteresiranim partnerima, predstaviti one stvari koje će u tom trenutku biti spremne za stol, a dat ćemo priliku da Uprava u nekoliko narednih dana pronalizaira sve što je stiglo, obavijesti i Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva o karakteru svih tih ponuda, a onda konačna odluka bit će na samoj Upravi", zaključio je Horvat.

Ranije jutros Uprava Uljanika izvijestila je putem Zagrebačke burze da je zaprimila ponude zainteresiranih potencijalnih investitora.

Uprava u priopćenju podsjeća da se u razdoblju od 27. prosinca 2018. do 24. siječnja 2019. provodio postupak dubinske analize poslovanja od strane zainteresiranih potencijalnih investitora - strateških partnera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!