BESPLATNE RADIONICE

Budite mudri i ovladajte svojim financijama

19.04.2013 u 12:41

Bionic
Reading

Hrvatska udruga banaka u suradnji s pet banaka članica i ove je godine pripremila besplatne radionice na kojima građani mogu steći praktična znanja o vođenju osobnih financija. Prva proljetna radionica održat će se u srijedu, 24. travnja, u Zagrebu

Cilj radionice je bolje upoznati polaznike s osnovama štednje i ulaganja i motivirati ih na redovito vođenje osobnih financija i promišljanje koriste li ponuđene vrste proizvoda na tržištu na najbolji mogući način.

Radionica nije financijsko savjetovanje, već daje sažeti pregled osnovnih štednih proizvoda i ulaganja, razloge za vođenje osobnih financija, ukazuje na što je potrebno obratiti pažnju prilikom odabira jedne ili druge vrste štednje i ulaganja s naglaskom na tome da je vođenje i upravljanje osobnim financijama individualno.

Radionice zajednički provode GIU Hrvatska udruga banaka i pet banaka članica: Erste&Steiermärkische Bank, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Sberbank i Zagrebačka banka.

Na 212 interaktivnih radionica za građane 'Kako uskladiti primanja i troškove?' koje su se odvijale unutar projekta 'Upravljanje osobnim financijama' sudjelovalo je oko 1.650 polaznika.

Većina polaznika radionica su žene (preko 60 posto), a zanimljivo je kako su građani u anketi izjavili da im pri upravljanju financijama najviše pomažu informacije koje pronađu na internetu.

Nakon četiri godine izvođenja radionice o upravljanju osobnim financijama 'uživo', na internetskim stranicama HUB-a dostupna je i interaktivna radionica.

Dolazak na radionicu 'Štednja i ulaganje: Mudro je imati informacije' je besplatan, ali ga je potrebno najaviti zbog interaktivnog karaktera i preporuke da u grupi bude do 20 polaznika.

Radionice provode timovi od dvoje zaposlenika iz različitih banaka, čime u ime banke doniraju zajednici svoj rad.

Predviđeno trajanje svake radionice je oko 90 minuta.Svi zainteresirani građani mogu najaviti dolazak putem e-maila radionica@hub.hr ili telefonski na broj 01 4860-080 od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati.

Sve informacije o rasporedu održavanja radionica možete pronaći ovdje