rezultati H&M-a

Brojnim Hrvatima omiljen modni lanac izašao iz koronakrize i zaključio tromjesečje s dvoznamenkastim rastom prihoda

15.09.2021 u 14:59

Bionic
Reading

Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u srijedu o dvoznamenkastom rastu prihoda u tri mjeseca do kraja kolovoza, najavivši njihov povratak na pretpandemijske razine, izuzev u Aziji i Oceaniji

Prihod švedske kompanije približio se u razdoblju od lipnja do kolovoza razini od 55,6 milijardi švedskih kruna (6,5 milijardi dolara), nakon što se isključe efekti oscilacija valutnih tečajeva, što predstavlja povećanje od 14 posto u odnosu na isto razdoblje u pandemijskoj 2020. godini.

Poslovanje kompanije, kako se navodi u poslovnom izvješću, i dalje pritišću ograničenja uvedena zbog pandemije, posebno u Aziji, gdje su mnoge zemlje ovoga ljeta bilježile porast broja slučajeva koronavirusne zaraze.

Na tržištima izvan Azijee i Oceanije prihodi su se vratili na razinu prije pandemije, ističe poslovodstvo H&M-a.

Napominju da je početkom lipnja oko 180 trgovina još bilo privremeno zatvoreno zbog pandemije, no da se do kraja kolovoza brojka smanjila na stotinjak.

  • +40
Sabyasachi x H&M Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M

Druge trgovine posluju uz ograničenja, poput skraćenog radnog vremena i ograničenog dopuštenog broja kupaca, uz poštivanje propisanog fizičkog razmaka, dodaju.

Grupa H&M u svijetu broji više od 4.300 trgovina, navodi se, između ostaloga, u priopćenju diva modne industrije.