državna statistika

Broj zaposlenih osoba u industriji pao 0,2 posto na mjesečnoj razini

03.09.2021 u 09:33

Bionic
Reading

Ukupan broj zaposlenih osoba u industriji u srpnju ove godine pao je za 0,2 posto u odnosu na lipanj, dok je prema srpnju prošle godine viši za 0,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Statistički podaci na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji odjeće - za dva posto.

Najveći je rast zabilježen u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda za 1,8 posto.

Na godišnjoj razini najviše je pao broj zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 26,1 posto i proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 23,4 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u kategoriji ostala prerađivačka industrija, 9 posto, proizvodnji metala, 8, 7 posto te proizvodnji gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme za 7,7 posto.

Kumulativni podaci za prvih sedam mjeseci pokazuju da je ukupan broj zaposlenih u industriji bio 0,9 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih sedam mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine povećana za 8,8 posto.