The Mirror i The Independent

Britanski mediji pišu o Hrvatskoj kao atraktivnoj destinaciji za digitalne nomade

25.03.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Britanski dnevni listovi The Mirror i The Independent objavili su članke o Hrvatskoj kao poželjnoj i atraktivnoj destinaciji za digitalne nomade, što pridonosi i ukupnoj vidljivosti Hrvatske na tom tržištu, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ)

Direktorica HTZ predstavništva u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) Daria Reić ističe da je Hrvatska na tom tržištu prepoznata i kao atraktivna destinacija bogate prirodne i kulturne baštini čemu se, kako kaže, "Britanci dive".

"Sigurni smo da će naša gastronomija, klima i priroda mnoge Britance inspirirati da kao digitalni nomadi još bolje upoznaju Hrvatsku i uživaju u njenim blagodatima", poručila je Reić, koja je i prenijela informacije o objavljenim člancima u britanskim dnevnim novinama.

Tako The Independent uz ostalo piše da je u Hrvatskoj od ove godine uvedena posebna dozvola za digitalne nomade, čime je Hrvatska postala jedna od rijetkih zemalja u svijetu u kojoj su stvoreni formalni uvjeti za život i rad tih skupina ljudi koji mogu raditi od bilo kuda.

Kao i The Mirror spominju i nedavno pokrenutu promotivnu kampanju HTZ-a "Croatia, your new office!", čiji je cilj predstaviti Hrvatsku zanimljvom i s kvalitetnim uvjetima za život i rad digitalnih nomada.

The Mirror još u članku navodi i odlične uvjete boravka u Hrvatskoj u statusu digitalnih nomada, kao i jedinstvene prirodne ljepote Hrvatske, poput otoka, nacionalnih parkova, zanimljivih gradova i prekrasnih plaža, prenose iz HTZ-a.

Napominju i da su The Mirror i The Independent među najčitanijim medijima u UK, koje ukupno prati više od 50 milijuna čitatelja.