pogreb mate babića

Bliski susret Dalić, Škegre i Ivice Todorića na Mirogoju, ali bez pozdrava

09.08.2017 u 16:05

Bionic
Reading

U srijedu poslijepodne pokopan je ekonomist Mate Babić, profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji je predavao ekonomiju, ekonomsku analizu i niz drugih disciplina. Posljednje pozdrave došao mu je dati politički, ekonomski i gospodarski vrh države, među ostalim i vlasnik Agrokora Ivica Todorić

Prvi je to puta nakon izbijanja krize u Agrokoru da se Todorić pojavio među širom javnosti i ljudima koji su preuzeli upravljanje njegovom tvrtkom.  

Zanimljivo, na sprovodu je bila i potpredsjednica Vlade Martina Dalić koja je na čelo Agrokora postavila Antu Ramljaka čime je završila Todorićeva era. Tamo je bio i Borislav Škegro, kojeg se često povezuje s Dalić, pogotovu u kontekstu upravljanja Agrokorom. Škegro je, podsjećamo, prije 18 godina potpisao jamstvo kojim država staje iza izdanja Agrokorovih obveznica, kada je koncern zapao u krizu financiranja. 

Susret Škegre, Dalića i Ivice Todorića, kaže tportalov izvor, prošao je bez pogleda i pozdrava. Toliko hladni odnosi ministrice gospodarstva i dva privatna poduzetnika, od kojih je jedan najveći u zemlji prije samo nekoliko mjeseci, dok se nije znalo za razmjere krize u Agrokoru bili bi nezamislivi.

Osim spomenutog trojca, na pogrebu, kojeg nisu pratili medijski fotoreporteri viđeni su Ivić Pašalić, Milan Kujundžić, Sandra Švaljek, Đuro Njavro, kojem je pokojni Babić pomogao osmisliti studijski program Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Sandra Švaljek, Velimir Šonje i Ljubo Jurčić te mnogi drugi.