NAKON MEĐUNARODNOG ISKUSTVA

Biljana Ljuban nova direktorica ljudskih resursa u Zabi

09.03.2015 u 11:51

Bionic
Reading

Biljana Ljuban imenovana je novom direktoricom za Upravljanje ljudskim resursom Zagrebačke banke, navodi se u priopćenju

Kao stipendistica Zagrebačke banke, Biljana Ljuban 1983. diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalnu karijeru započela je u Zabi nakon diplome 1983., u tadašnjoj Direkciji deviznog i vanjsko-trgovačkog režima, a u istom sektoru postaje rukovoditeljica 1988. U vrijeme uvođenja kartičnog poslovanja, 1993. postaje direktorica Europay Centra u sklopu Maloprodaje, a 1998. preuzima odgovornost za Sektor strategije i razvoja maloprodaje. Godine 2001. stupa na dužnost direktorice Sektora razvoja i upravljanja prodajom za individualne klijente i obrtnike, dok dvije godine poslije postaje direktorica Poslovnog područja za maloprodaju u Sektoru upravljanja strateškim portfeljom.

Svoje međunarodno iskustvo stjecala je od 2007. u UniCredit banci Banja Luka, gdje je 2008. imenovana za članicu Uprave odgovornu za Maloprodaju i GBS. Godine 2010. prelazi u Bank Austriju u Upravljanje Ljudskim resursima Srednje i istočne Europe na poziciju direktorice Upravljanja ljudskim resursom za Maloprodaju i GBS u SIE regiji, ističe se u priopćenju.

'Jako mi je drago što sam dobila priliku vratiti se u Zagrebačku banku i biti na čelu njezinog Upravljanja ljudskim resursom. Ponosna sam na dugu tradiciju izvrsnog upravljanja ljudskim resursom u Zagrebačkoj banci, o kojem i osobnim iskustvom mogu svjedočiti. Moj će rad biti usmjeren na daljnji razvoj ljudskih potencijala, budući da je kvaliteta rada zaposlenika ključni čimbenik za uspjeh svake kompanije. Želja mi je da i u budućnosti Zaba bude jedna od kompanija koje će za mlade biti jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj', izjavila je ovim povodom Ljuban.