booking.com

Bijeg za vikend: Pronašli smo prekrasne drvene vikendice u blizini Zagreba

01.09.2023 u 21:02

Bionic
Reading

Želite li iskoristiti lijepo vrijeme i još jedan vikend prije početka jeseni s obitelji pobjeći od gradske vreve? Za vas smo sa stranice Booking.com odabrali nekoliko drvenih kuća za odmor okruženih prekrasnom prirodom Zagrebačke županije

Kuća za odmor Bajka

Želite li provesti vikend kao iz bajke, ova drvena planinska kuća u idiličnom okruženju Parka prirode Žumberak u blizini Jastrebarskog osvojit će vas svojim šarmom. Kuća za odmor Bajka, izgrađena u norveškom stilu, okružena je prostranim zelenim vrtom kroz koji prolazi potok.

U prizemlju ove kuće, koja izgleda kao da je izašla iz jedne od svima nam poznatih priča braće Grimm, nalaze se dnevni boravak s kaminom, blagovaonica, kupaonica te kuhinja, a dvije spavaće sobe, koje ukupno mogu primiti četvero ljudi, smještene su na katu.

  • +21
Kuća za odmor Bajka Izvor: Booking.com / Autor: Booking.com

U prekrasnom vrtu nalaze se dvije natkrivene terase dok je u popločanom dijelu dvorišta uz potok oprema za roštilj. Ako ste ljubitelji planinarenja, razveselit će vas to da je staza prema planinskom vrhu Japetiću od kuće udaljena samo pet kilometara, a Okićka gradina deset kilometara.

Kuća za odmor Didov san

Ako želite provesti vikend u privatnosti te na trenutak zaboraviti na svakodnevnicu daleko od gužvi, a opet blizu grada, kuća za odmor Didov san idealno je mjesto za opuštanje. Dida Tonći sanjao je o tome da izgradi malu, toplu i udobnu drvenu kuću kako bi njegova obitelj mogla više boraviti u prirodi. No nije dočekao dovršetak izgradnje, ali obitelj se pobrinula za to da se 'didov san' ipak ostvari.

  • +14
Kuća za odmor Didov san Izvor: Booking.com / Autor: Booking.com

Ova jedinstvena kuća nudi opuštajuću i romantičnu atmosferu s predivnim pogledom na Medvednicu. Brežuljci i priroda idealni su za šetnju i vožnju biciklom, a u blizini se nalaze i konjički klub te golf-tereni Jelačićevih dvora.

Ova vikendica s prekrasnom terasom i pogledom na planinu ima dvije spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju te dvije kupaonice. Može smjestiti šestero ljudi, a ne trebate se brinuti ni oko mjesta za parking.

Stara hiža Vlašić

Stara hiža Vlašić tradicionalna je hrastova kuća, a ima preko 120 godina. Smještena je na brdašcu u srcu Žumberka, u Kostanjevcu, te nudi terasu s prekrasnim pogledom na okolna brda i sela. Ova planinska kuća osvojit će vas svojim starinskim šarmom i unikatnim detaljima.

U dvorištu ima opremu za roštilj, a ako navečer zahladi, grijat će vas vatra iz kamina. U jednoj prostranoj spavaćoj sobi može spavati petero ljudi, a pored dnevnog boravka, ima prekrasno uređene blagovaonicu i kuhinju.

  • +10
Stara hiža Vlašić Izvor: Booking.com / Autor: Booking.com

Tradicionalna hrvatska brvnara sa saunom

Ova tradicionalna hrvatska kuća, kao stvorena za odmor od gradske gužve, nalazi se u Vukomeriću. Ima terasu s prekrasnim pogledom na planine, dvije spavaće sobe, dnevni boravak i kuhinju, a u kupaonici se možete opustiti i u sauni.

  • +14
Tradicionalna hrvatska brvnara sa saunom Izvor: Booking.com / Autor: Booking.com

U prostranom dvorištu kuće nalaze se kamin i vanjski prostor za blagovanje te jacuzzi, a nudi se i usluga najma automobila.