premijer u posjeti

BAT u Kanfanaru predstavio liniju za grijane bezduhanske proizvode

10.11.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Nakon investicijskog ciklusa od 80 milijuna eura u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode, BAT je u petak u tvornici u Kanfanaru predstavio i liniju za bezduhanske grijane proizvode

Predstavljanju nove proizvodne linije nazočili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar gospodarstva Davor Filipović sa suradnicima, koji su izrazili zadovoljstvo svime što BAT (British American Tobacco) čini na doprinosu razvoju hrvatskog gospodarstva.

"Iznimno je zadovoljstvo što smo danas imali prilike vidjeti novu proizvodnu liniju BAT grupe i čestitati predsjedniku uprave Zvonku Kolobari na svemu što se ovdje događa i na doprinosu hrvatskom gospodarstvu odnosno na otvaranju novih radnih mjesta", izjavio je po završetku sastanka s vodstvom BAT grupe ministar gospodarstva Filipović.

Podsjetio je kako je u tvornicu u Kanfanaru zadnje tri godine investirano 80 milijuna eura, zaposleno 150 novih radnika te se planira zaposliti još pedeset.

Istaknuo je da je BAT-ova tvornica u Kanfanaru jedna od najmodernijih u cijeloj BAT grupi i ogledni primjer drugima kako treba uspostaviti proizvodnja duhanskih proizvoda. Naglasio je "izvrsnu suradnju između Vlade i BAT grupe".

"Oni su ovdje ostali jer je vlada pružila podršku i stvorila povoljan investicijski okvir koji se može vidjeti ne samo ovdje nego i u drugim dijelovima Hrvatske, gdje stalno imamo kvalitetne investicije i kreiranje nove vrijednosti za hrvatsko gospodarstvo", ustvrdio je Filipović.

Tvornica u Kanfanaru, kako se čulo, jedna je od BAT-ovih tvornica s najširim proizvodnim asortimanom, u kojem sve veći udio čine nove kategorije duhanskih i nikotinskih proizvoda koji transformiraju industriju.

  • +19
Obilazak tvornice u Kanfanaru Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

"Iznimno smo ponosni što je tvornica u Kanfanaru na globalnoj razini u BAT grupi odabrana da bude europski centar proizvodnje najsuvremenijih bezduhanskih grijanih proizvoda. Jačanje proizvodnje novih kategorija proizvoda i duhanskih grijanih i sada novih bezduhanskih grijanih proizvoda u tvornici u Kanfanaru još čvršće postavlja hrvatsku u samo središte transformacije BAT-a prema proizvodima smanjene štetnosti", rekao je generalni direktor BAT-a Adria Zvonko Kolobara.

Uz novu proizvodnju i izvoz na europska tržišta, bezduhanski grijani proizvod iz Kanfanara dostupan je i na hrvatskom tržištu. Osnovu proizvoda čini rooibos, biljka koja se obično konzumira u obliku beskofeinske biljne infuzije, a potrošačima pruža bezduhansku alternativu pušenju.