POTICAJNI KREDITI

AZTN odobrila produljenje roka za programe HBOR-a

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.02.2011 15:00
  • Objavljeno 02.02.2011 u 15:00
olgica spevec

olgica spevec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) produljenje roka primjene četiri programa na temelju kojih se dodjeljuju državne potpore u iznosu do 500.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, izvijestili su danas iz AZTN-a

HBOR-u je odobreno produljenje roka primjene Programa kreditiranja trajnih obrtnih sredstava za osnaženje poslovanja, Programa kreditiranja za poboljšanje likvidnosti, Programa kreditiranja obrtnih sredstava i Programa kreditiranja financijskog restrukturiranja na temelju kojih se dodjeljuju državne potpore u iznosu do 500.000 eura u kunskoj protuvrijednosti do 31. prosinca 2011., za kreditne zahtjeve koje su podneseni do 31. prosinca 2010. godine, navodi se u priopćenju sa sjednice Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja održane krajem prošlog tjedna.

HBOR-u je odobrena i primjena privremeno umanjene referentne stope koja će se, osim za navedene kreditne programe, primjenjivati i za kredite odobrene sukladno Pravilniku o osnovnim uvjetima kreditiranja pojedinih ciljnih skupina.

Temeljem tog pravilnika, malim i srednjim poduzetnicima krediti se, prema privremenoj umanjenoj referentnoj stopi, mogu odobriti za investicije i za obrtna sredstva, dok se velikim poduzetnicima takvi krediti mogu dodijeliti samo za investicije, navodi se u priopćenju.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestila je i da je u okviru suradnje s Hrvatskom agencijom za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) dala pozitivno mišljenje na analizu tržišta pristupa javnoj komunikacijskoj mreži na fiksnoj lokaciji za privatne i poslovne korisnike koju je HAKOM izradio tijekom 2010.

Pozitivno mišljenje odnosi se i na prijedlog odluke o određivanju operatora sa značajnom tržišnom snagom te regulatornih obveza operatoru sa značajnom tržišnom snagom na navedenom mjerodavnom tržištu, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!