ZA PROJEKT PROŠIRENJA

Aquaparku Istralandia jamstvo Hamag-Bicroa od sedam milijuna kn

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 19.03.2015 11:55
  • Objavljeno 19.03.2015 u 11:55
Istralandia

Istralandia

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) odobrila je Aquaparku Istralandia jamstvo od sedam milijuna kuna za projekt proširenja i rekonstrukcije tog vodenog parka, priopćeno je u četvrtak iz te agencije

"Jamstvo HAMAG BICRO-a uvelike je pomoglo ostvarenju našeg poduzetničkog pothvata, odnosno proširenja i rekonstrukcije prvog otvorenog vodenog parka u Hrvatskoj. Iako poslujemo tek godinu dana, presudna nam je bila potpora Agencije, koja je odmah prepoznala naš projekt te jednostavno, stručno i brzo preuzela određeni rizik projekta, što je u konačnici rezultiralo odobrenjem kredita od strane HBOR-a", izjavio je Silvio Kraljević, voditelj Aquaparka.

Plan investitora je u budućnosti Istralandiju razvijati kao tematski park koji će se sa sadašnjih osam hektara površine, proširiti na 21 hektar. Sezonski rad bit će zamijenjen cjelogodišnjim poslovanjem s ciljem izgradnje Aquaparka kao kultnog istarskog centara zabave i razonode, u kojem se planira zaposliti još oko 250 djelatnika.

Trenutno se radi na projektima novih tobogana, a iduće sezone u funkciji će biti i amfiteatar s 500 mjesta te će se uvesti program noćnog kupanja.

Aquapark Istralandia nedavno je u Rimu u konkurenciji 40 vodenih parkova nagrađen priznanjem Parksmania Awards za poduzetnički poduhvat godine. To je svojevrsni „Oskar“ za vodene parkove u europskim okvirima.

Aquapark je unatoč kišnim danima i kasnijem otvorenju sezone po broju posjetitelja premašio sve planove. Naime, planom prilikom gradnje vodenog parka predviđalo se 100 tisuća posjetitelja godišnje, no samo u 2014. godini prodano je gotovo 130 tisuća ulaznica s 2.560 prosječnih posjetitelja dnevno. U 2015. godini planira se ranije otvorenje, od 1. lipnja te povećanje broja posjetitelja od 37 posto.

Gradnja Aquaparka Istralandia financirana je iz sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvitak uz ostvarenje jamstva HAMAG-BICRO-a.

"Izuzetno nam je drago što smo kroz odobrenje jamstva HAMAG-BICRO-a uspjeli pokrenuti realizaciju novog investicijskog ciklusa Aquaparka Istralandia, što će u 2015. godini omogućiti stavljanje u funkciju novog sadržaja na turističkom tržištu Istre', rekao je Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a.

Taj prvi hrvatski vodeni park otvoren je prošle godine u Istri, prostire se na osam hektara zemljišta i omogućuje zabavu, razonodu i opuštanje na više od 5000 četvornih metara vodenih površina. Posjeduje najveći bazen s umjetnim valovima na Sredozemlju, površine 2.500 četvornih metara, najviši tobogan sa tornjem od 27 metara visine, bazene za odrasle i djecu, velik broj tobogana s adrenalinskim izazovima, opuštajuće hidromasažne bazene te vodeni dvorac za zabavu namijenjen najmlađim posjetiteljima. Svi zaposlenici stručno su educirani te prolaze tečaj zaštite na radu i tečaj prve pomoći. Pripreme za realizaciju Istralandije trajale su šest godina, a izgrađen je za rekordnih 10 mjeseci.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!