korak do stečaja

Apel iz 3 maja: Povucite ovrhe i deblokirajte račun

27.06.2019 u 16:21

Bionic
Reading

Predsjednik Nadzornog odbora '3. maja' Juraj Šoljić pozvao je vjerovnike da povuku ovrhe i tako omoguće deblokadu računa te tvrtke, ističući da je to jedini put koji vodi izbjegavanju stečaja te nastavku poslovanja i suradnje u izgradnji brodova

Glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u '3 .maju' Juraj Šoljić kao predsjednik Nadzornog odbora u otvorenom pismu ističe da upućuje poziv uoči stečajnog ročišta za Brodogradilište '3. maj' najavljenog za 4. srpnja.

'Svjesni težine situacije svih koje je, zajedno s nama brodograditeljima pogodila ova kriza u brodogradnji, molimo sve partnere da u ovim za brodogradnju prijelomnim trenucima prepoznaju važnost omogućavanja nastavka poslovanja kroz model koji im je ponuđen jer ćemo u protivnom svi biti na gubitku. Treba imati na umu da '3. maj' nema stečajne mase iz koje bi se u slučaju otvaranja stečaja itko mogao naplatiti te je scenarij stečaja svakako financijski najgori scenarij za sve dionike ovog procesa', navodi Šoljić.

  • +8
Radnici 3. maja blokirali ulaz u brodogradilište Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Zamolio je vjerovnike da povlačenjem ovrha omoguće deblokadu računa. 'Uz vašu pomoć, nadamo se da ćemo izbjeći stečaj 4. srpnja i da ćemo svi skupa prionuti na dovršetak započetih brodova te kroz nastavak suradnje ozdraviti poslovanje '3. maja' kako bismo i u budućnosti gradili brodove i surađivali u obostranom interesu', ističe Juraj Šoljić.