koridor vc

Anušić otkrio: Slavonika će se u punom profilu završiti do kraja 2020.

26.04.2018 u 14:50

Bionic
Reading

Koridor Vc nastavit će se graditi u punom profilu, a trebao bi biti gotov do kraja 2020. Iako još nema službene potvrde, ekskluzivnu vijest podijelio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić na županijskoj sjednici

Službena potvrda Hrvatskih autocesta očekuje se uskoro, obznanio je županijskim vijećnicima Anušić na sjednici u četvrtak, piše osijek031.

Koridor Vc nastavit će se raditi u punom profilu, a radovi bi trebali završiti za dvije i pol godine, konkretnije do kraja 2020. Riječ je o dionici od dravskog mosta kod Osijeka do Belog Manastira duljine 24,5 kilometara. Vrijednost investicije penje se na 696 milijuna kuna, a u cijelosti se financira iz državnog proračuna.

Preostalih pet kilometara od Belog Manastira do državne granice s Mađarskom dovršit će se naknadno, nakon izrade projektne dokumentacije. U istom roku, rekao je Anušić, i Mađari će koridor završiti do hrvatske granice.

Radovi na izgradnji koridora započeli su još 2005. Popularna Slavonika gradi se etapno, no rokovi se stalno probijaju. Autocesta do mađarske granice prije nekoliko godina 'smanjena' je u brzu cestu, kako je tada objašnjeno, radi štednje i očekivano slabijeg prometa tom dionicom.