STIGLE TRI PONUDE

Agrokor ponudio najviše za Mercator

10.03.2011 u 14:33

Bionic
Reading

Pivovarna Laško službeno je potvrdila da su pristigle tri ponude za kupnju 23,34 posto dionica trgovačke kompanije Mercator. Uz Agrokor, ponude su dostavila dva investicijska fonda – Mid Europa Partners i Warburg Pincus

Iz Pivovarne Laško nisu htjeli komentirati pristigle ponude, samo su poručili da će uprava i nadzorni odbor pregledati sadržaj ponuda i odlučiti o daljnjim koracima.

Prema izvorima dnevnika Finance, Agrokor je ponudio najviše - 195 eura po dionici. Mid Europa Partners je ponudio 170 eura, a Warburg Pincus 165 eura po dionici Mercatora.

Ljubljanski list Dnevnik navodi da se uz Agrokor u konzorciju koji je predao ponudu nalazi i Adris grupa. List dodaje da Pivovarna Laško pri odlučivanju o prispjelim ponudama u svakoj fazi postupka može donijeti odluku s kime će nastaviti pregovore, a s kime ne, a može i zaustaviti cijeli postupak ako ocijeni da ponude nisu adekvatne.

Također, navodi Dnevnik, Pivovarna Laško ima i mogućnost izdvajanja odnosno eliminacije Agrokorove ponude, s motivacijom da bi preuzimanje Mercatora od strane njegova hrvatskog i regionalnog konkurenta bilo opasno za Mercatorove dobavljače, među kojima je i sama Pivovarna Laško.