nastavljaju i s investicijama

Adris grupa neće otpuštati, a menadžmentu 30 posto manje plaće

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 06.04.2020 14:21
  • Objavljeno 06.04.2020 u 14:21
Zgrada Adris grupe

Zgrada Adris grupe

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Iz Adris grupe su u ponedjeljak izvijestili da tijekom pandemije koronavirusa neće otpuštati zaposlenike, no menadžment kompanije će smanjiti svoja primanja za 30 posto, a također će se realizirati već ugovorene investicije i one koje su tijeku

Kako bi prevladali težinu situacije izazvane pandemijom koronavirusa, Uprava Adris grupe, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela je niz odluka koje će utjecati na poslovanje povezanih društava, ponajprije na njihovu likvidnost i profitabilnost te dugoročnu održivost tvrtke u novonastalim okolnostima, navodi se u priopćenju.

Ističu kako je bez obzira na okolnosti u zemlji i svijetu, odnosno na težinu gospodarskih i socijalnih prilika, Uprava Adrisa odlučila da neće biti otpuštanja zaposlenika. Također će, kako navode, realizirati već ugovorene investicije i one koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima.

"Svjestan pak okolnosti i nepoznanica u vezi trajanja krize, bez obzira na iznimno dobre poslovne rezultate ostvarene u 2019., snagu i potencijal kompanije, menadžment tvrtke u sljedeća 3+3 mjeseca smanjuje svoja primanja za 30 posto", ističu iz Adrisa.

Podsjećaju da je prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2019., Adris grupa u prošloj godini ostvarila ukupni prihod u od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto.

Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna.

Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje, navodi se u priopćenju.

Iz Adrisa također napominju i kako je, uz doniranih tri milijuna kuna Zaklade Adris za nabavu respiratora za bolnice u Rijeci i Puli, Uprava Adrisa odlučila donirati i dva milijuna kuna za obnovu kulturnih spomenika oštećenih u nedavnom potresu u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!