karijere

Adriana Tomić nova članica uprave Grawea

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 01.08.2017 09:20
  • Objavljeno 01.08.2017 u 09:19
Adriana Tomić, članica uprave Grawea

Adriana Tomić, članica uprave Grawea

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Grawe

Adriana Tomić imenovana je novom članicom Uprave osiguravajućeg društva Grawe Hrvatska te će preuzimanjem nove pozicije 1. kolovoza 2017. zamijeniti dosadašnjeg člana Uprave Geralda Gröstenbergera

Svojim iskustvom na voditeljskoj poziciji u poslovnom području upravljanja rizicima i kontrolinga, Tomić će dodatno doprinijeti ostvarivanju poslovne strategije i učvršćivanju pozicije Grawea na osiguravateljnom tržištu, kao društva s iznimno visokom stopom solventnosti i visokom matematičkom pričuvom.

Tomić je diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije. Karijeru je započela u  Ministarstvu financija, a u Graweu je od 2006. godine. Kao članica Uprave bit će odgovorna za upravljanje rizicima i kontroling, računovodstvo i financije, opće, kadrovske i pravne poslove te informatiku. 

 

Upravu Grawea osim Adriane Tomić, čine Igor Pureta, predsjednik Uprave i Nataša Kapetanović, članica Uprave. Gerald Gröstenberger, kojeg će Tomić zamijeniti na poziciji člana Uprave, nastavlja svoju karijeru u Upravi matične kuće Grazer Wechselseitige Versicherung u Austriji.

'Grawe Hrvatska  ponosi se brojem žena na rukovodećim pozicijama jer osim činjenice da u Upravi sudjeluju dvije žene, u internim odjelima žene zauzimaju čak 61 posto voditeljskih pozicija', priopćeno je iz kompanije. 

Prema istraživanju koje je proveo servis za poslovno umrežavanje LinkedIN, financijska i osiguravateljna industrija su na globalnoj razini istaknute kao najlošije obzirom na izuzetno nizak postotak žena na rukovodećim pozicijama. Od ukupno 42,9 posto žena zaposlenih u financijskoj industriji, samo je njih 28,7 posto na rukovodećim pozicijama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!