polugodišnji rezultati

AD Plastik povećao prihod za 12,4 posto, dobit porasla na 57 milijuna kuna

26.07.2019 u 11:42

Bionic
Reading

Poslovni prihodi AD Plastik Grupe porasli za 12,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 713,7 milijuna kuna prema Međuizvještaju poslovodstva za prvih šest mjeseci 2019. godine

Ostvarena neto dobit Grupe u izvještajnom razdoblju iznosi 57 milijuna kuna što je rast od 1,3 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2018. godine. Rast od 3,4 posto bilježi i EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) Grupe koja u promatranom razdoblju iznosi 103,4 milijuna kuna.

'U lipnju je započela serijska proizvodnja novog Clia 5, jednog od najprodavanijih modela Renault Grupe, a zbog izvrsne potražnje i prihvaćanja ovog modela na tržištu tijekom jeseni očekuje nas značajno povećanje proizvedenih količina i potpuno uhodavanje svih proizvodnih aktivnosti. Twingo, Smart i Clio te početak serijske proizvodnje novog Forda Puma koji je pred nama, osiguravaju nam stabilnost poslovanja u nadolazećem razdoblju', rekao je predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen.

Neto financijski rezultat povoljniji je u promatranom razdoblju, a neto financijski dug porastao je u odnosu na kraj 2018. godine, iako je smanjen u odnosu na prvo tromjesečje. Razlog tome u najvećoj mjeri proizlazi iz realizacije kredita za financiranje investicija u matičnom društvu.

  • +16
AD Plastik Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Najave naših kupaca su dobre, čemu u prilog govori i 57 milijuna eura novih poslova za europsko tržište ugovorenih u izvještajnom razdoblju. Među njima su i prvi poslovi dogovoreni za našu mađar- sku tvornicu od njenog preuzimanja, što je značajno zbog kontinuiteta i unaprjeđenja suradnje s novim kupcima u portfelju Grupe. Naši prihodi pokazuju kako stalno rastemo bolje od samih tržišta na kojima poslujemo i potvrđuju ispravnost naših poslovnih odluka jer europsko i rusko tržište i dalje bilježe manji pad prodaje novih automobila', izjavio je Došen.