STIŽE 2026.

VW pokazao prvu skicu potpuno novog modela: ID. 2all SUV za pristupačnu električnu mobilnost

15.12.2023 u 16:35

Bionic
Reading

Kao i ID. 2all Showcar, predstavljen u ožujku ove godine, temelji se na novorazvijenoj platformi MEB modularnog električnog pogona s pogonom na prednje kotače

Volkswagen je u ožujku ove godine predstavio novi maleni električni automobil, nastavljajući priču o uspjehu svojih kompaktnih automobila u doba električne mobilnosti. Bio je to prvi uvid u potpuno električni Volkswagen ID. 2all (drugim riječima: ID. 2 za sve) konceptni automobil koji će stajati manje od 25.000 eura.

No sada je tijekom radionice s glavnim dizajnerom Andreasom Mindtom, Volkswagen dao prvi pregled ID. 2all SUV-a. Kao i ID. 2all Showcar, temelji se na novorazvijenoj platformi MEB modularnog električnog pogona s pogonom na prednje kotače.

Volkswagen ID.2all koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen

Volkswagen navodi kako bi potpuno novi ID. 2all SUV trebao bi biti predstavljen 2026. godine. ID. 2all SUV predstavlja još jedan važan korak prema približavanju masama.

Podsjetimo, proizvodna verzija budućeg modela ID. 2all temeljiti će se na MEB Entry platformi i jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen lansirati do 2026. godine.

Volkswagen grupa je još u svibnju 2022. objavila kako želi da njihova električna vozila budu dostupnija. Njemački koncern, odnosno njegove marke Cupra, Škoda i VW, pripremaju tri modela koji će zamijeniti VW e-up!, Škodu Citigo-e iV i SEAT Mii Electric.

Volkswagen grupa je rekla da želi proizvoditi ulazna električna vozila po cijeni od oko 20.000 eura. Čini se da će ova tri modela na tržište stići po ovoj cijeni, ali cijene se naravno mogu razlikovati od modela do modela i od verzije do verzije. U svakom slučaju, ovo će biti najjeftiniji potpuno električni modeli koje si možete priuštiti od ove tri marke.

Sva tri će se proizvoditi na novoj montažnoj liniji u Španjolskoj, a na tržište stižu tek za tri godine, 2025. Za pretpostaviti je i da će se dotad infrastruktura punionica diljem Europe osjetno poboljšati.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'