Jedno vozilo, više verzija

Upoznajte Opel Movano kao Crosscamp kamper: Praktično vozilo za odmor i razonodu u tri izvedbe

20.03.2024 u 09:16

Bionic
Reading

Crosscamp 541 je fleksibilno vozilo za svakodnevnu upotrebu, avanturističko vozilo i višenamjenski kamper u jednom. Dvije Crosscamp varijante 600 i 640 usmjerene su na maksimalnu životnu udobnost tijekom putovanja i puno prostora za pohranu

Opel Movano je najveći član portfelja lakih gospodarskih vozila njemačkog proizvođača iz Rüsselsheima. Postavlja standarde u pogledu nosivosti, obujma utovara i dopuštene ukupne težine. To ga čini idealnim transporterom za gotovo sve komercijalne zadatke. No Opel Movano može više od samog prijevoza robe. Kao snažan i robustan nosač tereta, također nudi idealne preduvjete za pretvorbu kampera – nešto što stručnjaci u Crosscampu u potpunosti iskorištavaju.

Tri Crosscamp kampera bazirana na Opel Movanu trenutno obogaćuju svoju ponudu: Crosscamp 541 je fleksibilno vozilo za svakodnevnu upotrebu, avanturističko vozilo i višenamjenski kamper u jednom. Dvije Crosscamp varijante 600 i 640 usmjerene su na maksimalnu životnu udobnost tijekom putovanja i puno prostora za pohranu. Na taj način Crosscamp i Opel Movano ispunjavaju želju ljubitelja boravka na otvorenom za obiljem prostora, uključujući visinu interijera, i ugodnim putovanjem u svakom pogledu – i to na tri načina, ovisno o njihovim željama i profilu korištenja.

Crosscamp 541: Inovativno rješenje za izvanrednu fleksibilnost odmora

Fleksibilnost je ključna u modelu Crosscamp 541 koji se temelji na Opel Movanu. S ukupnom dužinom od 5,41 m, kamper je također prikladan za gradski promet i staje na većinu parkirnih mjesta. Zahvaljujući modularnom konceptu, do 14 varijanti može se stvoriti iz jednog tlocrta. Varijabilni koncept namještaja s jedne strane osigurava udobnost stanovanja i spavanja, a s druge strane nudi obilje prostora za odlaganje bicikala, dasaka za surfanje i druge rekreacijske i sportske opreme.

Sprijeda, vozač i suvozač mogu uživati u udobnim rotirajućim kapetanskim stolicama s naslonima za ruke. Četiri otvorena krovna spremišta mogu primiti male posuđe. Zidne obloge u drvenom dekoru stvaraju domaću atmosferu. U dnevnom boravku Crosscampa 541 korištena su inovativna rješenja: umjesto trajno postavljenog kreveta, iza vozača je veliki kauč na razvlačenje, koji se može preklopiti u samo nekoliko koraka i pričvrstiti na bočnu stijenku radi uštede prostora. Također se može potpuno ukloniti. Kada se razvuče, bračni krevet dimenzija 1,88 x 1,33 metra obećava izvrstan noćni odmor. Zračna dvostruka tračnica u podu ispod kauča na razvlačenje na koju se mogu sigurno pričvrstiti dva dodatna sjedala osigurava dodatnu fleksibilnost. Kada se ne koriste, mogu se sklopiti i spremiti ispod kauča na razvlačenje. Višenamjenski stol koji se može koristiti i na otvorenom upotpunjuje cjelinu.

Preostali stražnji odjeljak Crosscampa 541 također se može koristiti fleksibilno - ili s ormarom s četiri odjeljka koji se mogu brzo postaviti i ukloniti, ili umjesto toga s modularnom pregradom za tuš iste veličine. Praktična čajna kuhinja nalazi se na desnom bočnom zidu vozila. Prvi modul za kuhanje s plinskim štednjakom s dva plamenika, kuhinjskim ormarićem i spremištem za plinske boce od 2,8 kg, kao i hladnjakom od 70 litara, kojem se može pristupiti i izvana, trajno je ugrađen kako bi se osiguralo odobrenje kao kamper. S druge strane, drugi kuhinjski modul se može ukloniti preko kliznih vrata. Sadrži sudoper s fiksnom slavinom te spremnike svježe i otpadne vode, a po potrebi se može koristiti i kao vanjska kuhinja.

  • +5
Opel Movano kao Crosscamp kamper Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Crosscamp 600 i 640: Potpuno opremljen studio na kotačima

Dvije varijante Movano Crosscampa 600 i 640 još su udobnije. Svaki od njih nudi prostor za sjedenje sa stolom i okretnim produžetkom u prednjem dijelu, kuhinju i kupaonicu u sredini te bračni krevet u stražnjem dijelu - postavljen poprečno u Crosscamp 600 i uzdužno u Crosscamp 640 - s letvičasti okvir i madrac debljine 11 cm. Uz praktične ormariće ispod kreveta, stražnji izvlačni prostor dodatno povećava prostor za odlaganje.

Funkcionalni kuhinjski element ima štednjak s tri plamenika, sudoper s integriranom slavinom i hladnjak od 84 litre s odjeljkom za zamrzavanje čija se vrata otvaraju prema ulazu i omogućuju lak pristup iznutra i izvana. Velike ladice ispod sudopera bez ručki, kao i radne površine za pohranu pružaju dovoljno prostora za kuhanje. Kompaktna, potpuno opremljena kupaonica također obećava udobnost. Vrata s roletama osiguravaju pristup koji štedi prostor, dok se slavina na izvlačenje može koristiti i kao svestrani vanjski tuš. Gornji i donji ormarići nude mnogo prostora za pohranu posuđa; Ogledalo u gornjem ormariću također se može pomaknuti u stranu. Bočni prozor i krovni prozor ne samo da pružaju obilje dnevne svjetlosti, već i dobru ventilaciju.

Za putovanje koje je jednako ugodno koliko i ekonomično, dostupni su fleksibilni modeli Crosscamp s učinkovitim turbodizelskim motorima snage od 103 kW/140 KS do 121 kW/165 KS (potrošnja goriva Opel Movano prema WLTP: 9,7-7,9 l/ 100 km, emisija CO2 253-208 g/km; svaka kombinirana).

Spavaća soba na katu: Opcijski pop-top za Crosscamp kamp prikolice

Oni kojima je potrebno još više prostora mogu opremiti varijante 541 i 600 opcijskim krovom na podizanje. Ovo stvara još dva velika ležaja za spavanje na gornjem katu s duljinom do 2,09 m i širinom od 1,43 m. Za noćno osvjetljenje, na vozilu se nalaze dvije svjetiljke s guščijim vratom, uključujući USB utičnicu za punjenje pametnih telefona itd. Uz to, Crosscamp ima mnoge dodatne posebne značajke dostupne za dodatnu individualizaciju kamper kombija za odmor i razonodu temeljenih na Opel Movanu.