Caravan Salon 2023

VW Amarok PanAmericana za off-road putovanja: Kamper sa šatorom na krovu i tvrdim krovom

28.08.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Osnova je crno lakirani Amarok PanAmericana (Midnight Black Metallic) s pogonom na sve kotače, blokadom stražnjeg diferencijala, snagom od 177 kW (241 KS), 3,0 l V6 TDI motorom i do 600 Nm okretnog momenta

Caravan Salon 2023 u njemačkom Düsseldorfu, prema mnogima vodeći svjetski sajam za mobilnu rekreaciju, je započeo svoje ovogodišnje izdanje prošli četvrtak.

Jedna od vodećih zvijezda je svakako novi VW Amarok, kojeg je dobavljač opreme Genesis Import modificirao u specijalni kamionet (pick-up) kako bi stvorio savršen overlander/kamper kombi, uključujući šator na krovu, tendu od 270 stupnjeva i opremio ga Alu-Cab tvrdim krovom.

Preuređeni VW Amarok PanAmericana

Kao što smo rekli u uvodu, Genesis Import GmbH iz njemačkog grada Schwarzacha unaprijedio je novi Volkswagenov premium pick-up. Osnova je crno lakirani Amarok PanAmericana (Midnight Black Metallic) s pogonom na sve kotače, blokadom stražnjeg diferencijala, snagom od 177 kW (241 KS), 3,0 l V6 TDI motorom i do 600 Nm okretnog momenta.

Između ostalog, terenski automobil dolazi s opremljenim Alu-Cab tvrdim krovom, krovnim šatorom i tendom od 270 stupnjeva. Izmjene ovjesa, BFGoodrich AT gume s Delta naplatcima i stajling također su uključeni u konverziju.

Dostupna su i dodatna LED osvjetljenja na krovu ili dodatna prednja svjetla na prednjem kraju, primjerice za putovanja u Skandinaviji. To omogućuje putovanje u egzotična mjesta, kao i odlazak na kratka i opuštajuća vikend putovanja na selo u obližnjem području.

Dizajn Amaroka PanAmericana dizajnerski je prilično robusno terensko vozilo. Pick-up je opremljen IQ.Light LED matrix prednjim svjetlima, LED stražnjim svjetlima, prednjim branikom u boji vozila te sjedalima vozača i suvozača s električnim podešavanjem u 10 smjerova.

VW Amarok PanAmericana za off-road putovanja Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen gospodarska vozila

Također je uključen infotainment sustav sa zaslonom osjetljivim na dodir od 30,5 cm (12 inča) i navigacijskim sustavom, kao i kožna sjedala i kokpit presvučen kožom. Brojni standardni sustavi pomoći u vozilu uključuju Park Assist s prednjim i stražnjim Park Distance Control i Rear Traffic Alert, sustav za kontrolu brzine, inteligentni sustav za pomoć pri brzini, ACC i dinamički prikaz prometnih znakova.

VW California Concept

Osim toga, Volkswagen gospodarska vozila je predstavio novi model California Concept temeljen na Multivanu, uz daljnje inovacije. O tom modelu smo pisali prije nekoliko dana uoči svjetske premijere.

  • +12
VW California Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen gospodarska vozila

Temeljena na dugom Multivanu, California sutrašnjice ponovno je jedinstvena u svojoj klasi. Dodatne inovativne ideje također jačaju dvostruki koncept kombija koji je idealan za svakodnevnu upotrebu, ali se u tren oka pretvara u kamper pogodan za svaku avanturu.