MUKE PO MODELU 3

Stotine tisuća uplatitelja depozita nema blagog pojma kad će dobiti svoju Teslu

  • Autor: Ivan Živković
  • Zadnja izmjena 26.07.2017 10:15
  • Objavljeno 26.07.2017 u 10:15
tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Twitter

Ništa u vezi kompanije iz Palo Alta nije nalik drugim proizvođačima automobila, no dok se većini ova originalnost vjerojatno sviđa kad je Teslina isključivo električna gama u pitanju, nekako sumnjamo da isto osjećaju za odnos američkog proizvođača prema kupcima na listi čekanja

Čak 373.000 ljudi uplatilo je depozit od 1.000 američkih dolara za novi model 3 početkom 2016.

Od tada se taj broj nije mijenjao na službenim stranicama, no Tesla je opetovano pomicala najavljeni rok isporuke. Stotine tisuća ovih kupaca putem medija su obaviješteni da, barem u početku, neće previše moći birati opremu svojih novih automobila.

Odnedavno je poznato da oni koji su akontaciju uplatili kasnije mogu računati i na plaćanje više konačne cijene, budući da američka vlada prestaje priznavati olakšicu od 7.500 američkih dolara za vozila s nultom emisijom CO2 jednom kada njihov proizvođač prekorači prodaju od 200.000 automobila.

Tesla bi ovu brojku trebala probiti negdje tijekom iduće godine.

Ne iznenađuje stoga što su mnogi uplatitelji depozita, potpuno zbunjeni nedostatkom informacija o tome kada će dobiti svoj automobil, kako će ga moći opremiti i koliko će ga u konačnici platiti, odlučili odustati od kupnje, dok se drugi nadaju preciznijim informacijama o isporuci svojih vozila ovog petka kad Tesla planira uručiti prvih 30 primjeraka modela 3 novim vlasnicima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!