CITROËN

SpaceTourer The Citroënist Concept: Kamper idealan za slobodno vrijeme i bijeg od svakodnevice

27.09.2019 u 14:47

Bionic
Reading

Ovo je robustno i praktično vozilo, sposobno odgovoriti na intenzivnu uporabu i izaći izvan istraženih putova, jer ima povećanu visinu i pogon na sve kotače

Citroën će ponovno ove godine biti prisutan na Salonu vozila za slobodno vrijeme u Parizu-Le Bourget od 28. rujna do 6. listopada. Na njemu će francuska marka izložiti svoj koncept kampera baziranog na modelu SpaceTourer, koji je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjoj Ženevi.

SpaceTourer The Citroënist Concept je koncept multifunkcionalnog, modernog i povezanog furgona. Snažnog karaktera, nadahnut je željom za slobodom i druženjem. Riječ je o mobilnom životnom i radnom prostoru u pravom smislu riječi, koji omogućuje potpuni bijeg od svakodnevice, a istodobno nudi neprestanu povezanost. Njegovo ime upućuje na privrženost ljubitelja Citroëna čijem je naslijeđu u potpunosti vjeran: snažna grafička silueta i jamstvo mobilnosti u potpunoj udobnosti. Sloboda pokreta dodatno je proširena jer uz ovo konceptualno vozilo dolazi i ekskluzivni model bicikla 'Rider The Citroënist by Martone', razvijen u suradnji s tvrtkom Martone i u skladu sa stilskim obilježjima konceptualnog vozila.

Kompaktan izvana (duljina 4,95m, širina 1,92m, visina 1,99m), SpaceTourer Citroënist Concept je jednostavan za rukovanje i može se koristiti na svim podlogama. Bez napora se transformira iz vozila svakodnevnu upotrebu u vozilo za slobodno vrijeme. Za veću slobodu kretanja, ima dva električna klizna bočna vrata i stražnja stakla koja se otvaraju, a smanjena visina osigurava pristup bilo kojem parkiralištu. Njegova udobnost u skladu je s Citroën Advanced Comfort programom, pa je velikodušan po prostoru unutar vozila, kao i najnovijim funkcijama pomoći u vožnji i tehnologijama povezivanja, uključujući head-up zaslon u boji, ima i aktivnu sigurnosnu kočnicu, Citroën Connect Nav navigaciju, ogledalo zaslon,...

Citroën SpaceTourer The Citroënist Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Na temelju prerade koju je napravio Pössl, ovo vozilo se pretvara iz kombija u kamper, pa je SpaceTourer pretvoren u pravi dom na kotačima koji može primiti do četiri osobe spremne za avanturu. Njegov je raspored dizajniran za više prostora i udobnosti, s dva sjedala sprijeda i dva straga, instalirana u 2. i 3. redu s desne strane.

Dizajneri Colors and Trims razvili su dvobojni vanjski dizajn. Kroz poseban uzorak, zatamnjena bočna stakla u gornjem dijelu kombiniraju se sa svijetlim, bijelim nijansama karoserije donjeg dijela. U profilu, crvena traka naglašava horizontalnu liniju karoserije vozila. SpaceTourer Citroënist koncept također ima veliku naljepnicu 'Citroënist Est.1919' na vratima i zastavice na vozačkoj strani, jednu s 'C' logotipom, a drugu s logom marke. Kako bi pojačao svoj avanturistički duh, SpaceTourer Citroënist koncept opremljen je 17-colnim peterokračnim naplatcima od aluminijske legure i stiliziranim gumama s četiri bijele pruge na bočnici i jednom crvenom 'Martone'.

Robustan je i praktičan, sposoban odgovoriti na intenzivnu uporabu i izaći izvan istraženih putova. Može računati na povećanu udaljenost od tla, pogon na sve kotače koji je realizirao Automobiles Dangel, zadržavajući pritom udobnost, držanje ceste i performanse SpaceTourera. Njegov motor BlueHDi 150 S&S BVM6 nudi mu snagu i svestranost u svakom trenutku.

  • +14
Citroën SpaceTourer The Citroënist Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën