SVJETSKA PREZENTACIJA

Pratite uživo predstavljanje nove Škode Octavie!

11.11.2019 u 15:47

Bionic
Reading

Večeras je veliki dan za sve ljubitelje Škode Octavije, koja danas u Pragu ima svoju svjetsku premijeru

I dok svijet nestrpljivo očekuje svjetsku prezentaciju najnovije, četvrte generacije Škode Octavije, koja će se večeras u 19,00 sati odvijati u Pragu u Češkoj Republici, nudimo svim čitateljima tportala još jednu poslasticu. Naime, jednim klikom na ovaj link moći ćete pratiti uživo u 30-minutnom live streamu ovaj spektakularan događaj.

Kako se očekuje, večeras će biti predstavljene obje karoserijske izvedbe nove Octavije. A što se tiče karavanske izvedbe treba reći da je ona u strukturi prodaje dvostruko više zastupljena od sedan verzije i najprodavaniji je karavan u Europi.

Škoda je prije nekoliko dana objavila dvije dizajnerske skice koje pružaju prvi pogled na novi koncept interijera za nadolazeći model Octavia. Nova, četvrta generacija jednog od najprihvaćenijih modela automobila po prvi puta će se nalaziti instrumentna ploča na više razina i novi upravljač s dva kraka.

Skice koje je objavila Škoda Design prikazuju redizajniranu ploču s instrumentima u novoj Octaviji. Na vrhu je veliki, stojeći središnji zaslon, sastavljen je od više slojeva čije linije i boje odnose se na oblik potpisa Škoda rešetke. Vizualna širina ploče s instrumentima naglašava velikodušni osjećaj kabine. Četvrta generacija najpopularnijeg modela u povijesti Škode pruža još više unutarnjeg prostora od svog prethodnika.

Novi koncept interijera također uključuje volan s dvokrakim dizajnom koji sadrži gumbe i rotirajuće kotačiće za poboljšavaju ergonomiju. U elegantnoj i urednoj središnjoj konzoli, mali preklopni prekidač zauzeo je mjesto poznate ručice za odabir. Koristi tehnologiju shift-by-wire za elektroničko komuniciranje željenih postavki DSG mjenjača. U novoj Octaviji je po prvi puta i trozonski klimatizacijski sustav Climatronic.