Svjetska premijera

Mitsubishi predstavio obnovljene Mirage i Attrage: Stižu i u Europu?

Mitsubishi Mirage je peterovratna hatchback verzija

Mitsubishi Mirage je peterovratna hatchback verzija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Mirage je peterovratna hatchback verzija na europskom tržištu poznat i kao Space Star, dok je Attrage četverovratna sedan izvedba poznat i kao Mirage G4 na nekim tržištima

Mitsubishi Motors Corporation (MMC), kako smo i najavili, je u prošlu nedjelju u Tajlandu predstavio obnovljene verzije dva nova modela pod nazivom Mirage i Attrage. Kada kažemo dva modela zapravo mislimo na jedan model u dvije karoserijske izvedbe, iako nas Europljane to upućuje na model Space Star. Naravno, iako smo isprva pomislili da se radi o malenom gradskom automobilu iz B-segmenta - modelu Colt, koji se već dugo ne prodaje na europskom tržištu, ali Mitsubishi ovim dvama modelima misli ipak globalno.

Mitsubishi Attrage

Mitsubishi Attrage

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Mirage je peterovratna hatchback verzija na europskom tržištu poznat i kao Space Star, dok je Attrage četverovratna sedan izvedba poznat i kao Mirage G4 na nekim tržištima . Ako ste se pitali zašto su predstavljeni u Tajlandu, onda treba reći da se ovi modeli prije svega proizvode u njihovoj tvornici Laem Chabang u Tajlandu, a osim toga 28. studenog počinje i Thailand International Motor Expo 2019. Nije nevažno spomenuti i da se ovi modeli u Aziji prodaju jako dobro, pa su za MMC oni zapravo strateški modeli. Dapače, japanski proizvođač iz alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi iskazuje prodajne brojke za 2018. u kojima navodi da su ih prodali više od 140.000 primjeraka iako se vjerojatno misli na tajlandsko tržište. S druge strane, kumulativne globalne brojke zaprvih devet mjeseci 2019. pokazuju da se Mirage prodao u oko 650.000, a Attrage u oko 280.000 primjeraka.

Mitsubishi Mirage

Mitsubishi Mirage

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Oštar i dinamični vanjski izgled

Prema MMC-u, i Mirage i Attrage usvojili su dizajn prednje strane Dynamic Shield koji označava identitet marke Mitsubishi. Nešto slično smo već vidjeli na modelima L200 i Outlanderu. Stil se u zaštitnom zagrljaju okreće sa strana prema sredini nosa, ali i četvrtasta linija rešetke sa svojim uzorkom vodoravno-okomitih linija daju prednjem kraju moćniji i oštriji izgled.

Optimizirani izgled prednjih svjetala doprinose da izgled prednjeg kraja bude širi i stabilniji. Izgled prednjih farova s više LED elemenata, vizualno ih povezuje s rešetkom i svjetlima za maglu smještenim na uglovima branika.

Mitsubishi Mirage

Mitsubishi Mirage

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Stražnji dio je dobio širi i stabilniji izgled, s ravnomjernim pravokutnim izgledom uglova odbojnika, i horizontalnim LED svjetlima s L potpisom, koja se protežu po širini automobila.

I Mirage i Attrage nude se u novoj boji karoserije White Diamond koja im daje sjaj i dubinu. Paleta Mirage dobila je novu svijetlu i svježu žutu boju karoserije Sand Yellow.

Mirage i Attrage nude se s 15-colnim alu felgama novog dizajna. Na Mirageu, felge koriste dvo-tonski dijamantni rez, dok na Attrageu koriste elegantnu srebrnu obradu.

Mitsubishi Attrage

Mitsubishi Attrage

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Više prilagođeni, moderni interijeri

Što se interijera obnovljena dva modela tiče, prednji nasloni za ruku koriste novi dizajn, a područja dodira s rukom izrađena su od mekane tkanine. Instrumentna ploča i dio na kojem se nalaze prekidači za stakla na struju koriste sportski uzorak ugljičnih vlakana.

Top-izvedbe nude se s posebnim dizajnom sjedala. Kod Miragea se radi o materijalu kombinaciji sportskog izgleda od tkanine / sintetičke kože. Kod Attragea se koristi elegantan monotoni dizajn sa sintetičkom kožom. Dodavanje formi i prošivi sa strane sjedala na oba modela donose dodatnu eleganciju.

Novousvojeni sustav zvuka zaslona pametnih telefona (Smartphone Display Audio ili SDA) sa 7-inčnim zaslonom poboljšava čitljivost i jasnoću. SDA sustav podržava oba Apple CarPlay * 4.

  • +10
  • +7

Mitsubishi Mirage i Attrage

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Po pitanju motora, MMC navodi da se oba trenutna modela prodaju s 1,2-litrenim motorm, a više detalja će biti objavljeno nešto kasnije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!