ces 2024

Mercedes-Benz u Las Vegasu predstavlja digitalnu tehnologiju: 'Hiperpersonalizirano korisničko iskustvo'

10.01.2024 u 09:16

Bionic
Reading

Ovogodišnji CES također je scena za sjevernoameričku premijeru koncepta CLA klase, koji se temelji na nadolazećoj Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA). Mercedes-AMG u suradnji s will.i.am-om razvio novo glazbeno iskustvo u automobilu - MBUX SOUND DRIVE

Mercedes-Benz na CES-u 2024. ide naprijed s uzbudljivim nizom digitalnih poboljšanja postavljenih za transformaciju korisničkog iskustva – kako u automobilu, tako i izvan njega. Središnji dio ovoga je novi MBUX virtualni pomoćnik koji koristi generativnu umjetnu inteligenciju i naprednu 3D grafiku. To čini interakciju prirodnijom, intuitivnijom i personaliziranijom. Radeći na novom operativnom sustavu Mercedes-Benz (MB.OS) koji je razvijen od nule u tvrtki, MBUX Virtual Assistant utire put izvanrednom digitalnom iskustvu.

Ovogodišnji CES također je pozadina za sjevernoameričku premijeru koncepta CLA Class, koji se temelji na nadolazećoj Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA). Daljnje naglaske uključuju novo glazbeno iskustvo u automobilu pod nazivom MBUX SOUND DRIVE koje je razvio Mercedes-AMG u suradnji s američkim poduzetnikom will.i.am-om. Istovremeno, Mercedes-Benz unapređuje audio pripovijedanje u automobilu u suradnji s tvrtkama Audible i Amazon Music. Svoju sjevernoameričku premijeru na štandu broj 4941 također ima kamuflirani prototip nove potpuno električne G-klase.

'S našim MB.OS-om, suradnjom svjetske klase i najnovijim razvojem generativne umjetne inteligencije, transformiramo odnos koji naši kupci imaju sa svojim Mercedes-Benzom. Naš digitalni napredak prikazan na sajmu CES 2024 dokaz je našeg putovanja prema hiperpersonaliziranom korisničkom iskustvu Mercedes-Benza.' rekao je Markus Schäfer, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, direktor tehnologije.

MBUX Virtual Assistant – isporuka hiperpersonaliziranog korisničkog iskustva

MBUX Virtual Assistant predstavljen na CES-u 2024. najsličnije je ljudskom sučelju s Mercedes-Benzom dosad. Temeljen na MB.OS-u, predstavlja novo lice kupcu s prirodnom i empatičnom interakcijom. Sa svoje četiri različite emocije, MBUX Virtual Assistant usklađen je s potrebama korisnika i koristi generativnu umjetnu inteligenciju i proaktivnu inteligenciju kako bi život učinio lakim, praktičnim i udobnim.

Također iskorištavajući snagu MB.OS-a kao i naprednu 3D grafiku pokretača igrica je MBUX Surround Navigacija, koja neprimjetno spaja navođenje rutom i pomoć. Istovremeno, Mercedes-Benz unosi još više produktivnosti, praktičnosti i personalizacije u automobil sa stalnim širenjem svog portfelja aplikacija. To uključuje MBUX Collectibles, Mercedes-Benzovu prvu aplikaciju za automobile koja prikazuje NFT-ove poput kolekcije Mercedes-Benz NXT Superdackel ograničenog izdanja koja odaje počast aktivnostima na prošlogodišnjem CES-u.

Sjevernoamerička premijera – Concept CLA Class

Prvi Mercedes-Benz koji je predstavio MB.OS je Concept CLA Class – koji slavi svoj sjevernoamerički debi na CES-u 2024. Dizajniran na novoj Mercedes-Benz modularnoj arhitekturi (MMA), redefinira cijelu klasu svojim inovativnim električnim pogonom i održivost usmjerena prema budućnosti. Koncept CLA Class novi je hipermiler za električno doba. Sposoban je za predviđeni domet s jednim punjenjem od više od 750 km (WLTP) i potrošnju energije od oko 12 kWh/100 km.

To dolazi od nove električne pogonske jedinice (MB.EDU), koja ima 800-voltnu arhitekturu i 93-postotnu učinkovitost baterije na kotačima na velikim udaljenostima. Omogućuje visokosnažno punjenje od 300+ kW istosmjernom strujom, uključujući pojačanje od 50 kW, koje može pružiti do 400 km dometa u 15 minuta. Postojat će ukupno četiri modela temeljena na MMA-u – coupé s četvera vrata, shooting brake i dva SUV-a.

Iz studija na ulice – glazba u ritmu sa stilom vožnje

Na sajmu CES 2024, Mercedes-Benz otkriva niz revolucionarnih značajki za zabavu putem dva prva partnerstva u industriji. Prvo, Mercedes-AMG se udružio s američkim poduzetnikom will.i.am-om kako bi lansirao MBUX SOUND DRIVE.

Ova će tehnologija promijeniti način na koji slušamo glazbu u automobilu. Koristeći napredni softver, omogućuje glazbi da reagira na način na koji se automobil vozi, pretvarajući svako putovanje u dinamično glazbeno putovanje.

Novo poglavlje za impresivan zvuk – vozilo kao pokretna koncertna dvorana

Drugom suradnjom Mercedes-Benz udružuje snage s tvrtkama Audible i Amazon Music kako bi započeli novo poglavlje pripovijedanja o automobilima. Iskorištavanjem snage Dolby Atmosa, ova će suradnja oživjeti govorni zvuk. Kupce će staviti u središte dinamičnog zvučnog iskustva u koncertnoj dvorani koje pokriva audio knjige, Originale, podcastove i glazbu. Prvog dana, podcaster, pisac i producent, Dirk Maggs, otvara uvidima u umjetnost pripovijedanja. Tada se Amazonov potpredsjednik za audio, Twitch i igre, Steve Boom, i direktor softvera Mercedes-Benza, Magnus Östberg, okupljaju kako bi objasnili kako će ova suradnja pružiti nenadmašnu zabavu u automobilu.

  • +18
Mercedes-Benz CES 2024 Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz

Moderna uzbuđenja i retro klasici – pretvaranje automobila u središte igara

Mercedes-Benz koristi pozornicu CES-a za objavu novih platforme i partnerstva koja će poboljšati njegovu uslugu igranja u automobilu. Suradnja s prvom svjetskom uslugom za strujanje retro igara, Antstream Arcade, integrira igranje u oblaku u automobil. Osim toga, Mercedes-Benz ima svoju vlastitu viziju za imerzivno igranje u automobilu, što je prikazano u trenutnoj E-klasi. Ova futuristička trkačka igra kombinira računalnu snagu MBUX-a, zajedno sa senzorima i aktuatorima u unutrašnjosti vozila.

EQS limuzina i S-klasa sada su dostupni s DRIVE PILOT-om i drugim novim značajkama

Mercedes-Benz je dosegao još jednu prekretnicu lansiranjem DRIVE PILOT – prvog i jedinog certificiranog sustava za uvjetno automatiziranu vožnju (SAE Level 3) u SAD-u, dostupnog u državama Kalifornija i Nevada. Isporuke kupcima EQS limuzine (MY2024) i modela S-klase opremljenih s DRIVE PILOT-om trebale bi započeti početkom 2024. putem sudjelujućih ovlaštenih prodavača Mercedes-Benza u Kaliforniji i Nevadi.

DRIVE PILOT dostupan je na odabranim modelima EQS i S-klase i aktivira se putem Mercedes me connect Storea u SAD-u. EQS je sada također dostupan s novim Premium Rear Plus paketom koji značajno poboljšava udobnost na stražnjoj strani.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'