TERENSKI TERCET

Land Rover najavio premijeru novog Defendera 130: Kabina za do osam putnika, u tri reda sjedala

19.05.2022 u 19:38

Bionic
Reading

Karoserijska verzija 130 će se pridružiti modelima 90 i 110, kao i varijanti komercijalnog vozila Hard Top, a dizajnirana je za istraživanje i avanture na svim terenima

Land Rover je objavio datum premijere treće verzije svog novog Defendera, pa će tako pored modela 90 i 110 i najduži model oznake 130 biti predstavljen globalno 31. svibnja. Novi Defender 130 će imati 8 sjedala, a sam proizvođač kaže da je 'dizajniran za zajedničko istraživanje i avanture na svim terenima'. Na dan same premijere kreću i narudžbe za najduži model Defendera.

Da podsjetimo, Land Rover je još prije tri godine najavio da će tržištu ponuditi tri varijante novog Defendera i četiri mogućnosti personalizacije kako bi proširio privlačnost svoga legendarnog terenca. Modeli 90 i 110 prema najavama su se trebali naći u prodaji 2020. godine, dok je model 130 najavljen za nešto kasnije. Britanski proizvođač je isto tako najavio da će mogućnosti personalizacije biti usmjerene na kupce od obožavatelja off-road vožnje do kupaca koji traže vozilo s povišenom voznom visinom u gradu.

Novi Defender 130 bit će, prema proizvođaču, spreman za svaku avanturu s vrhunskom praktičnošću interijera za do osam putnika, u tri reda sjedala. S prostranom konfiguracijom 2-3-3 sjedala, najnovijim digitalnim tehnologijama i naprednim integriranim tehnologijama podvozja, Defender je, barem prema najavnoj fotografiji vožnje u pijesku, tako najjači i najsposobniji stručnjak za terensku vožnju.

S duljinom od 5,1 m, Defender 130 bit će najveća karoserija u liniji modela. Pridružit će se modelima 90 i 110, kao i varijanti komercijalnog vozila Hard Top. Originalni Defender 130 imao je produženi međuosovinski razmak, ali ovaj novi model dobiva 342 mm na ukupnoj duljini sadašnjeg modela 110 zbog povećanog prevjesa.

Zasad nema informacija o verzijama motora koje će se ugrađivati u Defender 130, pa ćemo se još malo strpjeti do predstavljanja na kojoj će proizvođač zasigurno obznaniti i podrobnije tehničke podatke.