70 godina suradnje

Land Rover Defender 130 za Britanski Crveni križ: Jedinstveni terenac pomaže ljudima u nevolji

15.05.2023 u 11:02

Bionic
Reading

Prilagođeni najduži Defender je izuzetno sposoban terenac koji je dobio poboljšanu povezanost uključujući 4G povezanu antenu, telefon, VHF radio i telematski sustav s GPS praćenjem

Prije godinu dana je Land Rover predstavio svoj najveći terenac Defender, model 130. Tako sada, osim Defendera 90 i 110 imamo i novi dizajn karoserije kao najduži modelom u liniji. Nova 130-tka omogućuje korisnicima da prevezu do osam ljudi preko bilo kojeg terena i predstavlja vrhunsku demonstraciju Defenderove širine talenata.

Ovih dana je objavljeno kako će posebno prerađeni Defender 130, doniran Britanskom Crvenom križu u spomen na platinasti jubilej Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabete II, ući u aktivnu službu u Sjevernom Walesu. Ovo jedinstveno vozilo bit će ključno u pomaganju dobrotvornoj organizaciji u podršci onima u teško dostupnim zajednicama kao što su planinski lanac Snowdonia, poluotok Lleyn i otok Anglesey.

U suradnji s britanskim Crvenim križem, čiji je od 1954. pokrovitelj bila kraljica Elizabeta II 70 godina, Defender 130 je prilagođen u skladu s načelima modernog luksuza Jaguar Land Rovera kako bi uključio napredne komunikacijske značajke. Budući da je Wales rangiran kao drugo najgore područje u Ujedinjenom Kraljevstvu za 4G podatkovnu pokrivenost u ruralnim područjima, sposobnost Defendera da ostane povezan bit će ključna duž obale regije, planinskog terena i udaljenih lokacija.

Vozilo uključuje poboljšanu 4G-povezanu antenu za pružanje snažnog signala bez obzira na lokaciju, ugrađeni telefon, VHF radio za komunikaciju i nadograđeni telematski sustav s GPS praćenjem. Sustav solarne energije na krovu punit će pomoćnu bateriju za napajanje dodatne opreme kada motor ne radi kako bi vozilo moglo ostati priključeno dulje.

Dodatni vrijedan prostor za pohranu stvoren je uklanjanjem trećeg reda sjedala modela Defender 130. Ugrađeni sustav ladica omogućit će timovima transport opreme kao što su deke, hrana i zalihe prve pomoći, što znači da će vozilo biti dobro opremljeno da odgovori na niz hitnih slučajeva kao što su oluje, poplave, požari i uvjeti smrzavanja.

Antibakterijske navlake za brisanje i čišćenje sjedala i punjive svjetiljke s punjačima također su dio prilagodbi, za dodatnu praktičnost, dok će ugrađeni bojler za vodu omogućiti britanskom Crvenom križu opskrbu toplim napitcima u kriznim vremenima.

Prije početka radnog vijeka u Sjevernom Walesu, vozilo će biti izloženo na Royal Windsor Horse Showu (11.-14. svibnja), događaju koji je redovito posjećivala kraljica Elizabeta II.