4x4

Land Rover pokazao luksuzni Defender 130 Outbound: Idealan za ekstremne pustolovine

26.04.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Defender 130 sada je po prvi put dostupan sa superpunjenim motorom V8 od 500 KS, a objedinjava udobnost i profinjenost vozila s osam sjedala sa snažnim V8 performansama. Ubrzanje od 0-100 km/h je samo 5,7 s

Novi Land Rover Defender 130 Outbound predstavljen je u liniji Defendera zajedno s modelom Defender 130 V8 od 500 KS i novim paketom vanjštine County nadahnutim nasljeđem Defendera 110. Novosti u brendu Defender nude više mogućnosti odabira za klijente Land Roverovih modela ove linije, istovremeno pružajući uobičajenu terensku sposobnost i vrhunsku udobnost.

Mark Cameron, Glavni direktor, Defender, je rekao: 'Defender 130 Outbound je nevjerojatno poželjan dodatak obitelji Defender, za naše najpustolovnije klijente koji vole biti u prirodi i istraživati a potrebno im je više prostora za prijevoz tereta u konfiguraciji s pet sjedala. Jedinstvena poboljšanja njegova dizajna i prostrana unutrašnjost pružaju uvjerljiv spoj mogućnosti i praktičnosti. Obitelj 4 x 4 nudi ponešto za svakoga, uz uvođenje pogonskog sklopa V8 za Defender 130, dok novi paket vanjštine County slavi Defenderove korijene modernom interpretacijom klasičnog dizajna'.

Defender 130 Outbound: vrhunski luksuzni istraživač

Novi Defender 130 Outbound obuhvaća nemoguće, s do sada jedinstvenom kombinacijom luksuznog unutarnjeg prostora i sposobnosti za sve terene. Dostupan isključivo s pet sjedala, donosi još veći potencijal za istraživanja u prirodi i omogućava onima koji vode aktivan i pustolovan stil života da spakiraju sve što im je potrebno za odlazak u prirodu i istraživanje.

Defender 130 donosi 340 mm dodatne duljine dodane iza stražnje osovine, umjesto između kotača kao što je bio slučaj kod njegovog prethodnika. Kao rezultat toga, identičan je modelu 110 srednje veličine ispred C-stupa. S ukupnom duljinom od 5358 mm, spreman je za borbu s najvećim luksuznim SUV vozilima na tržištu.

Land Rover Defender 130 Outbound: eksterijer Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover

Novi Defender 130 Outbound je dizajniran za klijente koji znaju da se uvijek može postići više. Nudi priliku za istraživanje bilo kojeg terena u vrhunskoj udobnosti – uz svrhovitu unutrašnjost dizajniranu da se u njoj smjesti sve što pustolovi mogu ubaciti.

Kao vrhunski izraz raspona Defenderovih talenata, 130 Outbound dostupan je isključivo s pet sjedala i prostorom straga do 2516 litara (1329 l s upotrebom dva sjedala), zbog čega je svaka pustolovina jednostavna za istraživače koji žele najveću svestranost i praktičnost. Na njegov gotovo ravan pod prtljažnog prostora (sa 1,267 m duljine iza 2. reda) lako se sprema sve, od ronilačkih odijela i torbi s opremom do opreme za kampiranje i penjanje.

Jedinstvena poboljšanja dizajna vanjštine znače da se Defender 130 Outbound ističe kamo god ide. Tu je suptilan, namjenski izgled sa završnim slojem Shadow Atlas Mat na odbojnicima i umetku rešetke, dok su bočni ventilacijski otvori Antracit. Kao nadopuna dizajnu Outbound, dostupni su sjajno crni 20-colni naplatci i Shadow Atlas Mat 22-colni naplatci.

U paleti boja su Fuji bijela, Santorini crna, Carpathian siva i Eiger siva, dok prepoznatljive stražnje ploče u boji karoserije i završeci D-stupa upotpunjuju vanjska poboljšanja. Za klijente kojima je potrebna vrhunska otpornost na ogrebotine izvan utabanih staza, dostupna je Satenska zaštitna folija.

Land Rover Defender 130 Outbound: interijer Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover

U unutrašnjosti, klijenti mogu odabrati luksuznu punu kožu Windsor ili izdržljivu tkaninu Resist, koja nudi opcije taktilnog materijala koji najbolje odgovara njihovom životnom stilu. Na svima je završni sloj Ebony, sa stropnom oblogom Ebony Morzine, završnom oblogom Robustec i Defenderovom prepoznatljivom poprečnom gredom sa satenski crnim Powder Coat Brushed završnim slojem.

Na početku i na kraju svake aktivnosti praktični detalji štite unutrašnjost. Istrajna gumena podna obloga može se otklopiti prema dolje kako bi zaštitila odbojnik prilikom utovara glomazne ili teške opreme poput bicikala ili kofera. U dodatnim prostorima za pohranu sigurno će biti pohranjeni manji predmeti izvan pogleda, dok dodatne točke za pričvršćivanje i nova mreža za teret znače da se različita velika ili mala oprema za aktivnosti na otvorenom može pričvrstiti tijekom vožnje, spremna za akciju po dolasku.

Nezaustavljivu 4x4 sposobnost osigurava Defenderov dokazani pametni Sustav pogona na sve kotače i tehnologija Terrain Response 2® dok su Elektronički zračni ovjes i tehnologija Adaptive Dynamics standardno ugrađeni. Napredne tehnologije za terensku vožnju osiguravaju sigurno napredovanje na svakom terenu, dok Elektronički zračni ovjes omogućava raspodjelu momenta do 430 mm i do 900 mm dubine za prolazak kroz vodu.

Defender 130 Outbound može vući do 3000 kg – što znači da se sve, od vodenih skutera i čamaca do kamp kućica i prikolica, može vući s lakoćom. Vuča prikolice je pojednostavljena zahvaljujući zračnom ovjesu, s prekidačima unutar vrata prtljažnika za podizanje i spuštanje stražnjeg dijela vozila.

  • +27
Land Rover Defender 130 Outbound Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover

Defender 130 Outbound dostupan je s P400 benzinskim i D300 dizelskim Ingenium pogonom. Oba pogona imaju tehnologiju blagih hibridnih električnih vozila (MHEV) za optimalne performanse i učinkovitost.

Defender 130 V8

Linija Defender 130 također se proširuje dodavanjem 5,0-litrenog superpunjenog motora V8 koji nudi vrhunsku kombinaciju performansi, profinjene vožnje i sposobnosti. Proizvodi 500 KS i okretni moment od 610 Nm, a pogoni Defender 130 od 0 do 100 km/h za 5,7 s. Njegovo uvođenje pruža na odabir tri motora na vrhuncu linije s osam sjedala, a dostupni su i šest-cilindrični Ingenium P400 i D300.

Vanjština Defendera 130 V8 odlikuje se minimalističkom estetikom. Dostupna isključivo u Carpathian sivoj ili Santorini crnoj, uključuje četverostruki vanjski ispuh, dostupan samo uz V8, klizni panoramski krov s crnim kontrastnim krovom, vanjsku oznaku V8, matrix LED prednja svjetla s prepoznatljivim dnevnim svjetlima, zatamnjena stražnja svjetla, Zatamnjeno staklo i 22-colni satenski tamno sive alu naplatke.

U unutrašnjosti, luksuz i dinamičnost podržani su grijanim i hlađenim sjedalima s vozačevom memorijom, električno podesivi na 14 načina, s oblogom od kože Ebony Windsor s antilopom Dinamica® i tkaninom Robustec. Nadopunjuju ih grijano kolo upravljača od antilopa, stropna obloga Ebony Morzine i satenski crna poprečna greda. Defender 130 V8 također ima četverozonski klima uređaj, grijana sjedala u trećem redu i klimatizirana sjedala u drugom redu – uz zvučni sustav Meridian, Prikaz na vjetrobranskom staklu, Interaktivni vozačev zaslon i Sustav za pročišćavanje zraka kabine Plus.

Nagrađivani sustav za informiranje i zabavu Pivi Pro ima dodirni 11,4-inčni stakleni zaslon sa sposobnostima softvera Over The Air, što znači da je uvijek ažuriran. Uključen je i standardni bežični Apple CarPlayTM 6. Bežični Android Auto® je također standardan. A tehnologija adresiranja what3words integrirana je za točno pronalaženje odredišta čak i na najudaljenijim lokacijama. Bežično punjenje uređaja omogućuje brzo i bežično punjenje, dok Alexa voice AI pruža intuitivno upravljanje ključnim funkcijama vozila.

Paket vanjštine County za Defender 110

Oni koji traže poboljšanu individualizaciju za Defender 110 mogu u specifikacijama odabrati novi paket vanjštine County. Nadahnut originalnim Defenderom County, sadrži jedinstvene elemente vanjštine, s modernom interpretacijom osmišljenom da slavi legendarno nasljeđe vozila 4x4.

Paket vanjštine County dostupan je za 110, u modelima S, SE i HSE. Grafičke oznake County uzduž vrata i bočnih strana karoserije su dodatak koji najviše privlači pažnju, dok osvijetljeni pragovi pružaju dobrodošlicu vozaču i putnicima uz jedinstvenu grafiku County. Privlačni 20-colni alu naplatci dostupni su u dvije završne obrade, uključujući sjajno bijelu, kako bi nadopunili prepoznatljivu estetiku paketa za vanjštinu.

Dostupne kombinacije boja uključuju:

  • Fuji bijela karoserija s novim Tasman plavim kontrastnim krovom i vratima prtljažnika, plus gradijentna Tasman plava grafička oznaka i pragovi
  • Santorini crna karoserija s novim Tasman plavim kontrastnim krovom i vratima prtljažnika, plus gradijentna Tasman plava grafička oznaka i pragovi
  • Tasman plava karoserija s Bijelim kontrastnim krovom i vratima prtljažnika, plus gradijentna Fuji bijela grafička oznaka i pragovi

Dostupan je niz kombinacija boja i materijala za unutrašnjost, uključujući sjedala Resist, zrnastu kožu i kožu Windsor, sve sa završnim slojem Ebony – dok je Acorn s unutrašnjošću Lunar također dostupan uz Fuji bijela i Santorini crna vozila.

Detalji interijera uključuju taktilnu oblogu Robustec, dok je poprečna greda dostupna u svijetlo sivoj ili bijeloj, čime uvodi u unutrašnjost element iz paketa vanjštine County.

Dodatna poboljšanja

Prikladna prekrivka za pod prtljažnog odjeljka dolazi kao standard uz sve modele Defender 90 i Defender 130 s osam sjedala. Nova značajka koja uključuje unutarnju pohranu omogućava gotovo ravan pod prtljažnika i osigurava da se ne gubi prostor a da se održava pristup D-kukicama. Nova dodatna oprema također je dostupna postojećim vlasnicima Defendera 90 i Defendera 130 s osam sjedala putem njihovih lokalnih ovlaštenih prodavača.

Za Defender 90, brzina pristupa drugom redu poboljšana je novom ručkom, brzim preklapanjem i kliznim sjedalom u prvom redu te uvođenjem sklopivih stražnjih sjedala u drugom redu 40:20:40 sa središnjim naslonima za ruke.

Defender 130 Outbound, Defender 130 V8 i Defender 110 s paketom vanjštine County sada su dostupni za naručivanje.