uoči premijere

Jeep najavio novi Wagoneer S: Prvi potpuno električni model legendarne marke terenaca

22.01.2024 u 11:35

Bionic
Reading

Ponuđen isključivo kao BEV, Jeep Wagoneer S nudi standardne mogućnosti 4xe s upravljanjem svim terenima, naprednu tehnologiju usmjerenu na marku Jeep i impresivne performanse, uključujući 600 KS i munjevito ubrzanje od 0-100 km/h u nešto više od 3,5 s

Marka Jeep se priprema za lansiranje svog prvog globalnog baterijsko-električnog vozila (BEV) i proširujući svoju ponudu legendarnih SUV vozila. Radi se o potpuno električnom premium modelu Jeep Wagoneer S, koji će se prodavati u SAD-u u jesen 2024., a potom i na ključnim tržištima diljem svijeta.

Ponuđen isključivo kao BEV, Jeep Wagoneer S nudi standardne mogućnosti 4xe s upravljanjem svim terenima, naprednu tehnologiju usmjerenu na marku Jeep i impresivne performanse, uključujući 600 KS i munjevito ubrzanje od 0-100 km/h u nešto više od 3,5 s.

Jeep najavio novi Wagoneer S Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Potaknut aerodinamičkom učinkovitošću, njegov elegantni vanjski dizajn jedinstveno je obilježen ponovno osmišljenom LED osvijetljenom rešetkom sa sedam okomitih elemenata marke Jeep.

Novi Jeep Wagoneer S dio je stalne globalne inicijative za elektrifikaciju marke Jeep koja transformira 4xe u novi 4x4 u potrazi za vizijom marke o postizanju slobode nulte emisije. Plan u potpunosti podržava ciljeve neto nulte emisije ugljika koje je postavio Stellantis tijekom dugoročnog strateškog plana Dare Forward 2030.

Klasični Jeep Wagoneer

Legendarna američka marka poznata po svojim terencima je još 2021. u Detroitu predstavila potpuno novi Grand Wagoneer koncept, koji označava ponovno rođenje klasične i vrhunske američke ikone, pružajući viziju onoga što bi moderni izraz originalnog vrhunskog premium SUV-a mogao biti.

Jeep Wagoneer S Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

BEV na STLA Medium platformi

Novi Wagoneer S će biti temeljen na prošle godine predstavljenoj STLA Medium platformi, na kojoj je napravljen i novi Peugeot e-3008. Da podsjetimo, ova je platforma konstruirana za vozila duljine između 4,7 i 4,9 m.

Treba napomenuti i kako je prije samo koji dan predstavljena i druga od četiri BEV platformi, ona veća pod nazivom STLA Large za nešto veće modele s duljinom između 4764 i 5126 mm.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'