UOČI PREMIJERE

[FOTO] Volkswagen najavio osvježeni Polo, svjetska premijera u četvrtak

21.04.2021 u 09:30

Bionic
Reading

Koliko je ovo važan model za njemačkog proizvođača, dovoljno govori to da je u više od četiri i pol desetljeća i šest generacija VW Polo prodan u više od 18 milijuna primjeraka

Volkswagen je najavio digitalnu svjetsku premijeru osvježene šeste generacije modela Polo ovog četvrtka. Objavljena je i prva najavna skica te otkriva detalje prednjih svjetala i LED rasvjetne trake koja spaja oba prednja svjetla. Ovo je rješenje poznato iz novog Golfa osme generacije, pa se pretpostavlja da će novi Polo crpiti inspiraciju upravo iz ovog većeg modela VW-a.

Volkswagen Polo maleni je automobil B segmenta gradskih vozila, a nalazi se u proizvodnji bez prekida još od 1975. godine. Mnogi ga pamte i kao model koji je tijekom šest generacija imao tri oblika karoserije: hatchback, limuzina i karavan. Ako bismo mogli povući paralelu sa sličnim modelima iz Volkswagena, onda bi to bili sestrinski modeli Audi A1, Škoda Fabia i Seat Ibiza.

Koliko je ovo važan model za njemačkog proizvođača, dovoljno govori to da je u više od četiri i pol desetljeća i šest generacija VW Polo prodan u više od 18 milijuna primjeraka.

Šesta generacija Pola svoju je premijeru imala u lipnju 2017., a sada na pola njezinog životnog vijeka došlo je vrijeme i za promjene. Poznato je da će osvježeni Polo dobiti digitalni kokpit, a osim toga bi uvijek trebao biti online povezan. Očekuje se inačica trenutne verzije infotainment sustava MIB3.

Kad je riječ o motorima, iako još uvijek nemamo nikakvu službenu potvrdu, očekuje se da će novi Polo dobiti i 48-voltnu blago hibridnu verziju motora eTSI, koji bi se trebao pridružiti trenutnom 1-litrenom trocilindričnom turbo benzincu dviju razina snage, 95 KS (70 kW) i 110 KS (81 kW). Osim dizajna, revidirana je struktura ponude u ovom bestseleru.

Ukoliko želite uživo online pratiti njegovu svjetsku premijeru u četvrtak 22. travnja u 11 sati, kliknite na ovu poveznicu.