uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Mercedes najavio novi EQS: Potpuno električni luksuzni SUV s do 7 sjedala

06.04.2022 u 15:15

Bionic
Reading

EQS je treći model temeljen na novoj modularnoj arhitekturi za električna vozila premium i luksuzne klase, a donosi dizajn prepoznatljive namjene u SUV segment

Mercedes-EQ će u utorak 19. travnja održati svjetsku premijeru modela EQS, svog prvog potpuno električnog luksuzni SUV-a s prostorom za do sedam osoba. Digitalnu svjetsku premijeru možete vidjeti na medijskoj platformi Mercedes me i drugim kanalima, a Ola Källenius i Britta Seeger, članovi Izvršnog odbora će predstaviti ono najvažnije. Sam proizvođač kaže da 'EQS SUV redefinira SUV segment, vodeći ga u električno doba'.

Njegova svjetska premijera prenosit će se uživo na ovoj poveznici. Mercedes je objavio kako će se svjetska premijera u digitalnom obliku prenositi uživo za javnost istovremeno na brojnim Mercedes‑Benz kanalima kao što su Youtube, LinkedIn i Twitter.

Mercedes-EQ: EQS SUV na posljednjim testiranjima u pustinji Nevade Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Progresivni dizajn i udobnost EQS limuzine

EQS je treći model temeljen na novoj modularnoj arhitekturi za električna vozila premium i luksuzne klase. Donosi dizajn prepoznatljive namjene u SUV segment: novi model kombinira progresivni dizajn i udobnost EQS limuzine s prostorom i svestranošću popularnog koncepta SUV-a.

U unutrašnjosti se spajaju intuitivne digitalne kontrole i inovativni elementi ukrasa stvarajući avangardni ambijent. Odzivni 4MATIC pogon na sve kotače i inteligentni OFF-ROAD program vožnje također osiguravaju širok raspon mogućih upotreba.

MBUX Hyperscreen

Interijer Mercedes-Benz EQS SUV-a već je otkriven. Zakrivljeni zaslon od 56 inča, koji se sastoji od sklopa vozačevih instrumenata, zaslona infotainmenta i trećeg zaslona za suvozača, središnji je dio kabine. Nazvan MBUX Hyperscreen, to je poznat iz EQS limuzine i sposoban je za prikazivanje video streaminga ili televizije čak i dok ste u pokretu. Tvrtka ga je ranije opisala kao 'veliko kino u automobilu'.